Ülkemizde son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliği kaynaklı ve özellikle son yılların en sıcak döneminin yaşanması nedeniyle tarla faresi popülasyonundaki artış ekili/dikili alanlarda zarara neden oldu.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ: TARLA FARESİNE KARŞI ÇİFTÇİ EĞİTİMLERİ VE ARAZİ TAKİPLERİ YAPILIYOR

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarla faresi mücadelesi konusunda İl/İlçe müdürlüklerinde çiftçi eğitim toplantıları yapıldığı ayrıca arazi sürveyleri ile popülasyonun takibi edildiği belirtildi.

İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda, zehirli yemin temin edilebileceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

ZEHİRLİ YEM YAPIMINA BAŞLANDI

Çiftçiye yüzde 50 hibe destekli kuraklığa dayanıklı buğday tohumu desteği! Çiftçiye yüzde 50 hibe destekli kuraklığa dayanıklı buğday tohumu desteği!

"Tarla faresi ile mücadelede en etkili yöntem zehirli yem uygulamasıdır. Son dönemdeki popülasyon artışından dolayı zehirli yem yapımında kullanılan çinko fosfür etken maddesinin ülkemizdeki stokları tükenmiştir. Bakanlığımızın girişimleri ile yurt dışından temin edilen ve İl Müdürlüğümüze tahsis edilen çinko fosfür etken maddesi ile zehirli yem yapımına başlanmıştır.

İlçe Müdürlüklerimize zehirli yem tahsisleri yapılmıştır. Tarla faresi mücadelesinde zararlının bulunduğu tarlalar ve tarla kenarları ilaçlanmalıdır. Üreticilerimiz İl/İlçe Müdürlüklerimizden zehirli yem temin edebilirler"