Bu yılki fark ödemesi desteğinden ürününü tüccarlara satanlar da ‘belgelendirme şartını yerine getirerek faydalanabilecek.

Tarım Bakanından buzağı ve süt desteği ödemesiyle ilgili açıklama! Hesaplara yatırıyoruz... Tarım Bakanından buzağı ve süt desteği ödemesiyle ilgili açıklama! Hesaplara yatırıyoruz...

Tarım ve Orman Bakanlığı, hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilere buğdayda ton başına 1000 TL, arpada da 500 TL fark ödemesi desteği verilmesinin kararlaştırmıştı.

Söz konusu destekten; geçtiğimiz yıl sadece Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ürün teslim eden çiftçilerin yararlanabilirken bu üretim sezonunda serbest piyasaya ürün satan çiftçilerin de fark ödemesi desteği almasının önünün açıldı.

Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat üreticilerine yönelik olarak sunulan fark ödemesi desteği başvurularının başladığını duyurdu.

İlçe müdürlüğünden yapılan açıklamada, "2023 Yılı Fark Ödemesi başvuruları 27.11.2023 tarihi itibariyle başlamıştır. Başvurular şahsen İlçe Müdürlüğümüze yapılacaktır. Başvuru bitiş tarihi :10.05.2024"