Pazartesi itibariyle Göynük ilçesinde, Perşembe itibariyle de Bolu merkezde buğday ve arpa alımları başladı. Kuruçay mevkii Patates pazarında bulunan içerisinde patates pazarı ve mısır kurutma tesisi bulunan noktada gerçekleşen alım kapsamında traktör römorkları ve tırlara yüklenen buğdaylar alana getirildi. Ölçümleri yapılan buğdaylar sırasıyla yüklerini belirlenen alana boşaltırken üreticilerin memnuniyetleri gözlerden kaçmadı. 

Alım noktasını ziyaret eden Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, şunları kaydetti: “Toprak Mahsulleri Ofisimiz Müdürlüğümüzün müracaatı ve Ziraat Odamızın evsahipliği ve koordinasyonu ile fiyat istikrarının sağlanması, piyasa regülasyonu ve üreticilerimize alternatif sunmak adına alımlarına başlamıştır. Üreticilerimiz ton başına Buğday için 1000 TL, arpa için 500 TL olmak üzere TMO Alım Prim Desteği yanında ayrıca 100 TL’de ilave destek alacaklardır. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun, ürünü bol hasadı bereketli olsun” dedi. 

bolu1

RANDEVULARIN TAMAMI DOLDU

Bolu'daki randevularının tamamen dolduğunu söyleyen TMO Ankara Başmüdürü Mustafa Öztürk, "Bolu'daki üreticilerimizin teveccühü de ürünlerini TMO'ya vermekten yana. İnşallah daha da artarak burayı dolduracağımızı düşünüyorum Bolu'da 2-3 bin ton civarında alım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ ve Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı FİDAN’ın da bulunduğu alımlarım ilk gününde üreticilerle sohbet eden yetkililer TMO’nun Bolu’da alım yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, bundan sonraki yıllar için de alımların devam etmesi temennilerinde bulundular. 

TMO Arpa, Buğday Alım Desteği Ödemesi

ÇKS'ye kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünleri 06 Haziran 2022 ile  01 Eylül 2022 tarihler arasında ürününü TMO ya satan üreticilere TMO alım primi desteği ödemesi yapılacaktır.

Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerimiz;  TMO'ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri ile birlikte 16 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. 

ALIM-SATIM TARİH ARALIĞI    : 06.06.2022 – 01.09.2022

SON MÜRACAAT TARİHİ           :16.09.2022

Ofise Satış Yapacak Çiftçilerimizin;

1-Herhangibir bankadan TMO hesabı açtırması,

2-ÇKS'ye kayıtlı olma,

3-Aşağıda belirtilen bağlantıdan randevu alınması gerekmektedir.

Randevu bağlantı; http://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/

Yukarıdaki şartları taşımayan üreticilerden ürün alınmayacaktır.

Bunun yanında bir diğer güzel haberde; Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı arpa ve buğday üreticilerine, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım primi desteği ödenecektir.  Buna göre, bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olarak arpa ve buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO'ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere, buğday için kilogram başına 1 lira, arpa için kilogram başına 0,50 lira "TMO Alım Primi Desteği" ödemesi yapılacaktır.

Destekleme ödemeleri, Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerince ÇKS'ye göre oluşturulacak icmaller esas alınarak Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Ödemeler, bütçe imkanları dahilinde 2022 yılı içinde Bakanlık bütçesinden banka aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Devletimiz üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerinin yanında olmaya devam etmektedir. Üreticilerimize hayırlı olsun, ürünleri bol, kazançları bereketli olsun" dedi.

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl /İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.

bolu3