Ziyarete Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT, İl Müdür Yardımcısı Fahri TETİK, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı KÖSTERELİ, DSİ 53. Şube Müdürü Kazım DOĞRU, Ziraat Odası Başkanı Hakkı FİDAN, Bolu Üretici birlik ve Meslek Odaları başkanlarının yanı sıra teknik personel katıldı. 

Vali ÜMİT teknik personel eşliğinde önlük ve çizmelerini giyerek sazan balığı sağım işlemlerine aktif olarak katıldı. Vali ÜMİT ve beraberindekiler sağım yapılacak anaç balıkların bulunduğu havuzları, yavru ünitelerini, beton balık havuzlarını, yavru toprak havuzlarını ile mersin ve sivri burun mersin balıklarının bulunduğu havuzlarda incelemelerde bulundu. 

Konu hakkında açıklama yapan Vali ÜMİT; “Geçtiğimiz günlerde devri gerçekleşen üretim istasyonumuz bundan böyle çalışmalarını  DSİ Şube Müdürlüğümüzün de tecrübelerinden faydalanmak suretiyle Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülecektir. 36 dekar alan üzerine kurulu ve 400 m2 kapalı alan ve 300 m2  kapalı kontrollü 16 toprak havuz yer alan işlememizde; 400 anaç sazan balığı, yaklaşık 200 adet mersin balığı (karaca mersin balığı (Acipenser gueldenstaedtii) ve sivriburun mersin balığı (Acipenser stellatus)) bulunmaktadır ve anaç adayı olarak bakım ve besleme çalışmalarına üretim istasyonumuzda devam edilmektedir. 

Şu ana kadar 1 milyon yavru elde edilen tesiste yıl sonuna kadar Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hedef doğrultusunda toplamda 10 milyon sazan balığı larvası ve 3 milyon sazan balığı (Cyprinus carpio) üretilmesi hedeflenmektedir. 7 Milyon yavru üretim kapasitesine sahip tesisimizi 10 milyona kadar çıkaracak kapasitemiz var. Bolu ve çevre iller için yavru üretim üssü görevi üstlenecek işletmemiz çok önemli bir hizmet sunmaktadır. Bu vesileyle Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz, Bakan Yardımcımız Fatih METİN, DSİ ve Tarım İl Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. 

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT; “DSİ müdürlüğümüzden devraldığımız tesisimizdeki faaliyetlerimizi bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda ilimiz ve çevre iller için maksimum düzeyde sürdürme gayretimiz devam edecektir” ifadesinde bulundu.