Mustafa Aksu, 1977 yılında Kayseri Develi'de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Develi'de yaptı. Lisans eğitimine 1997 yılında ABD de başladı. Marqutte Üniversity ve University of Wisconsin'de Uluslararası İşletme ve Pazarlama bölümlerinde çift anadal da lisans eğitimini (Double Majors) 3,5 yılda başarı ile tamamladı.

Yüksek Lisans Eğitimini Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde ''Enerji Politikalarının Ekonomi ve Siyaset Açısından Uluslararası Yansımaları'' tezi ile tamamladı.

Doktora çalışmasına Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde halen devam etmektedir.

İş Hayatına öğrencilik yıllarında ABD'de 1998 yılında Prime Leather Finishes Co. (Winconsin USA) da Türkiye ve Ortadoğu satış sorumlusu olarak başladı.

2000 yılında ABD'nin en büyük Finans kuruluşlarından North Westen Finanscial Network'da Finansal Danışman ve Yatırım uzmanı olarak görev aldı.

2003 yılında Türkiye'nin ilk 500 Sanayi kuruluşundan biri olan ailesinin şirketi Aksu Group şirketlerinde yönetici oldu.

Siyasi hayatına 2003 yılında AK Parti ile başladı.

AK Parti Ankara İl Başkan yardımcılığı, Ekonomik işler başkanlığı, Çevre ve Enerji komisyonu ile Esnaf Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler yaptı.

Kayseri İli Yardımlaşma Derneği, Kayseri Gençlik Platformu, Develiler Federasyonunda Yöneticilik ve Kayseri Spor Asbaşkanlığı görevlerinde bulundu.

2008 yılında MÜSİAD üyesi ve 2014 Yılında Yeni Dünya Vakfı Ankara İl istişare kurulu üyesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin İlk Bakan yardımcılarından biri olarak 9 Ağustos 2018 tarihinde 2018/86 sayılı karar ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Aksu, 9 Ocak 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Bakan Yardımcılığı görevinden alındı. 

Mustafa Aksu iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.