Fahrettin Poyraz, 3 Temmuz 1968'de Kütahya Domaniç'te doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Habibe'dir.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Poyraz, Yüksek lisansını Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde, doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset Bilimi alanında tamamladı.

Maliye Bakanlığında muhasebe denetmeni, Sayıştay Başkanlığında baş denetçi olarak görev yapan Poyraz, Yeminli Mali Müşavir olup Uluslararası Bağımsız denetçi sertifikasına sahiptir. Poyraz ayrıca, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ile Mali Hukuk Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Poyraz, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu üst klasman temsilcisidir.

22, 23 ve 24. Dönem Bilecik Milletvekili olarak görev yapan Poyraz, 24. Dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Poyraz, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulunun 05.12.2017 tarih ve 384 Sayılı Kararı ile Genel Müdürlük görevine atanmıştır.

Fahrettin Poyraz'ın, Tarım Kredi Kooperatiflerinin İnsan Kaynakları Yönetmeliğine aykırı bir şekilde atandığı ortaya çıkarken, Poyraz, 3.5 yıl hukuksuz bir şekilde görev yapmıştır. Poyraz, hukuksuz atandığına yönelik haberleri belli hakimler üzerinden tekzip ve erişim engeli kararı aldırırken, haberlerin yalan olduğuna yönelik ceza ve tazminat davası açmaması dikkat çekmiştir. 

Poyraz'ın başta hukuksuz atama haberleri olmak üzere Milli Gazete ve Tarımdan Haber'de yayınlanan haberlere yönelik aldırdığı hukuksuz erişim engeli kararları, 7 Ocak 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Anyasa Mahkemesi'nin ihlal kararı ile kaldırılmıştır. 

POYRAZ'IN PARAVAN ŞİRKETLERLE GİZLİ VE KİRLİ İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Fahrettin Poyraz’ın gizli ortağı olduğu iddia edilen İris Akademi’nin çalışanlarına kurdurulan paravan şirketler üzerinden büyük bir vurgun yaptığı iddiaları çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan kirli ve gizemli ilişkileri gözler önüne sermişti. İris Akademi’nin eski çalışanı Mehmet Uslu’nun kurduğu Yusel firmasına, Tarım Kredi Marketlerde çalışan market çalışanlarını kiralama işi verilerek kısa zamanda büyük kazançlar elde etmesi dikkat çekmişti. Diğer yandan Yusel firmasının Ankara’nın lüks semtlerinden olan Ümitköy’de yarı hissesi Fahrettin Poyraz’ın eşine ait olan binayı satın alarak, daha sonra bu binanın Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya verilmesi, Poyraz’ın Yusel firması ile olan kirli ilişkilerini ortaya koymuştu.

Yine İris Akademi’nin maaşlı çalışanı Emrah Yılmaz tarafından kurulan BESA Eğitim şirketinin, Ankara’nın en işlek bulvarlarından olan GMK üstündeki mülkiyeti Tarım Kredi Kooperatifleri Memurları Emekli Sandığı Vakfı’na ait 7 katlı binayı satın alması ve maaşlı çalıştığı İris Akademi’ye kiraya vermesi paravan şirketler üzerinden nasıl vurgun yapıldığını ortaya çıkarmıştı.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ TARİHİNDE İLK KEZ DEVLET DENETLEME KURULU TARAFINDAN DENETLENDİ

Çiftçi kuruluşunda yolsuzluk iddialarının ayyuka çıkmasından dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri, tarihinde ilk kez Devlet Denetleme Kurulu tarafından denetlenirken, bu incelemelerde Devlet Denetleme Kurulu denetçilerinin İris Akademi’nin ortaklarından Adnan Yüce ile Abdullatif Beyberk Uysal’ın Gübretaş hisseleri ile ilgili inceleme ve soruşturma yapması da Tarım Kredi Kooperatiflerindeki ‘gizli kasa’ iddialarını gündeme getirmişti.

GÜBRETAŞ HİSSELERİNDEN BÜYÜK VURGUN İDDİALARI CEVAPSIZ KALDI!

Bilindiği üzere, altın madeni sahasının mahkeme kararı ile Gübretaş’a devredilmesiyle birlikte, Gübretaş hisseleri kısa bir sürede 2.5 liradan 90 liraya kadar yükselmişti. Gübretaş hisselerinin bu tarihi yükselişi sırasında Fahrettin Poyraz’ın gizli ortağı olduğu iddia edilen İris Akademi’nin ortaklarından Adnan Yüce’nin yüklü miktarda hisse alış satışı yaptığı kaydedilirken, bu da insider trading suçunun işlendiğini gündeme getirmişti.

Adnan Yüce’nin gündeme gelen ‘gizli kasa’ ve Gübretaş hisselerinden vurgun yapıldığı iddialarına yönelik kamuoyuna hiçbir açıklama yapmaması da manidar bulunmuştu.

Poyraz, 29 Ocak 2022'de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu'nun aldığı bir gece yarısı ara kararla görevden alındı.

Poyraz, evli ve 5 çocuk babasıdır.