Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda damızlık koyun, keçi, sığır ve manda birliklerinin genel başkanları ve yöneticileri ile bir araya gelen Pakdemirli: "Düve ile alakalı 40 ildeydik şimdi 81 ilde yüzde 30 ila yüzde 40 hibeye çıkıyoruz. Bir ve iki yaş aralığındaki mandaları da destek kapsamına alıyoruz. Etçi buzağılara da 250 lira daha ek destek... Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

TARIMDAN HABER GÜNDEME GETİRMİŞTİ 

Tarımdan Haber, düve desteğinin kapsamının genişleyerek destek miktarının artırılacağını ve etçi ırk buzağıyı da teşvik etmek için destek miktarının yükselticeği yönündeki çalışmaları daha öncesinde gündeme getirmişti. 

TARIM ŞURASINDA HER ŞEYİ KONUŞACAĞIZ

Tarım sektörünün taleplerini dile getirebileceği Tarım Şurası'nın 2004'ten sonra ilk kez düzenleneceğine değinen Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı: "Ben, bugüne kadar üreticilere hiçbir şey dayatmadım bundan sonra da dayatmayacağım. Ama Tarım Şurasında her şeyi konuşacağız. Oradan çıkan kararları hep birlikte uygulayacağız. Kimse demesin ki, 'Bize fırsat verilmedi, biz konuşmadık'... 2004'ten beri toplanmayan Tarım Şurasını toplayacağız, orada herkes istediği gibi konuşacak."

GELİN BİRLİKTE DÜZELTELİM 

Türkiye'nin hayvan ihraç eder duruma gelmesi gerektiğini belirten Pakdemirli, bununla ilgili gerekli her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. "Yol haritamız mevcut" diye konuşan Pakdemirli, "Yol haritamızda herhangi bir eksiklik olduğunu düşünüyorsanız gelin birlikte çalışalım, bunu düzeltelim" dedi. 

HAYVAN İTHAL ETMEYECEK ŞEKİLDE KENDİMİZİ PLANLIYORUZ 

Hayvancılığa verilen desteklerden ve bu desteklerin artışından bahseden Pakdemirli, hayvan ithal etmeyecek şeklinde de kendilerini programlamaları gerektiğini bildirdi. Pakdemirli, meraların kullanımıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, meraları hem çiftçinin hem köylünün hem de varsa göçerlerin de kullanması gerektiğini vurguladı.

Doğuda artık güvenlikle ilgili fazla tehdit kalmadığını dile getiren Pakdemirli, bu bölgede et ve süt üretiminin artırılması gerektiğini ifade etti. Pakdemirli, üreticiyi koruyacak şekilde onlarla el ele yan yana yürümeye çalıştıklarını kaydederek, bakanlık tarafından verilen desteklerden bahsetti.

DÜVE VE ETÇI IRK BUZAĞIYA DESTEK 

Bakan Pakdemirli, "Düve ile alakalı 40 ildeydik şimdi 81 ilde yüzde 30 ila yüzde 40 hibeye çıkıyoruz. Bir ve iki yaş aralığındaki mandaları da destek kapsamına alıyoruz. Etçi buzağılara da 250 lira daha ek destek... Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYARSANIZ 40 YIL YAN YANA YÜRÜRÜZ 

İyi organizasyonla Türkiye'nin tarımsal ve hayvansal varlığını ve gelirini artırabileceklerini dile getiren Pakdemirli, kendisinin üreticilerden birlik istediğini, onların da ellerini taşın altına koymaları gerektiğini söyledi. Pakdemirli, "Yapıcı tüm taleplere açığız. Sizler de bizler kadar taşın altına elinizi koyarsanız sizlerle 40 yıl yan yana yürürüz. Hiçbir sıkıntı yok" dedi.