Hububat

Arpa ve buğday fiyatları yükseldi: Ekmeklik buğday tonda 250 TL zamlandı

Ticaret Borsası verilerine göre buğday, arpa ve mısır fiyatları yükselişe geçti. Ekmeklik buğdayda tonda 250 TL, mısırda 600 TL artış üreticiyi ve piyasayı etkiliyor.

Abone Ol

Türkiye’nin tarım piyasasında hububat fiyatları yükselişe geçti. Ticaret Borsalarının verilerine göre, buğday, arpa ve mısır fiyatları hem günlük hem de haftalık işlemlerde dikkat çekici oranlarda arttı.

Cuma kapanış fiyatları:

Ekmeklik buğday: tonda 250 TL artış

Makarnalık buğday: tonda 120 TL artış

Arpa: tonda 330 TL artış

Mısır: tonda 600 TL artış

Haftalık ortalama fiyatlara bakıldığında da benzer bir tablo ortaya çıkıyor:

Ekmeklik buğday tonda 150 TL yükselirken,

Makarnalık buğday tonda 120 TL artış gösterdi.

Arpa tonda 300 TL, mısır ise tonda tam 600 TL yükseldi.

Güncel buğday, arpa ve mısır fiyatları (05.09.2025, TL/ton):

  • Ekmeklik Buğday: 13.091
  • Makarnalık Buğday: 13.426
  • Arpa: 11.331
  • Mısır: 11.818
  • Yulaf: 14.325

Bu artışlar, hem üretici hem de tüketici açısından dikkat çekici bir tablo ortaya koyuyor. Hububat fiyatlarındaki yükseliş, ekmek ve un başta olmak üzere gıda ürünlerine doğrudan yansıyacak.

Uzmanlar, artışın arkasında küresel piyasalardaki dalgalanmalar, kur artışları ve üretim maliyetlerindeki yükselişin etkili olduğunu belirtiyor. Önümüzdeki dönemde bu fiyat hareketleri hem tarım üreticisinin gelirini hem de tüketici enflasyonunu yakından etkileyecek.

{ "vars": { "account": "UA-60615480-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }