2 Şubat 2022 tarihinde Denizli İl Tarım ve Orman müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Yılmaz ERKAYA’nın katılımları ile Arıcılar Birliği Başkanı, İl müdürlüğü teknik personelleri, Arıcılık Platformu üyeleri ile Arı yetiştiricileri katıldı.

ARICILARIN SORUNLARI 

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Yılmaz ERKAYA arıcılığın geliştirilmesi, bal veriminin ve diğer arı ürünleri; propolis, bal mumu, arı sütü, arı zehri gibi ürünlerin üretiminin arttırılması ve arıcılarımızın sorunlarının çözülmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Daha sonra İl Müdürlüğü teknik personellerince  Dünyadaki ve ülkemizdeki arıcılığın durumunu anlatan sunum gerçekleştirildi. 

TEK TEK SÖZ ALDILAR

Sunum sonrasında Arı yetiştiricilerinin tek tek söz alarak  arı beslemede, konaklamada  ve bal satışında yaşadıkları sorunları, pazarlarda satılan balların daha sıkı denetlenmesi gerektiğini dile getirdiler. Arıcılar birliği başkanı söz alarak  birlik olarak yapılanları ve yapılması gerekenleri anlattı. Oldukça verimli geçen toplantı sektör temsilcilerinin görüşlerini ifade ettiği değerlendirme kısmı ile tamamlandı.