Balıkesir'in sütü kadar balının da marka olması için çalışma başlatıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kentlerinin Türkiye'yi doyuran şehir olarak anılacağını söyledi.

Balıkesir'de, Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve Namık Kemal Üniversitesi'nin katkılarıyla, “Moder Arıcılık ve Yönetilebilir Polinasyon" konulu eğitim toplantısı düzenlendi. İlki merkez Karesi İlçesinde diğeri pazar günü bandırma ilçesinde düzenlenecek olan eğitim seminerinde arı üreticileri ile bu konuda uzman kişiler bir araya getirildi.

BUZHANE MÜJDESİ

Seminerin ilk gününde düzenlenen toplantının açılış bölümünde yapılan konuşmalarda arıcılık faaliyetleri ve önemi hakkında bilgiler verildi. Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Atilla Sevim'in teşekkür konuşmasıyla açılan törende Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Denetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, merkez birliğinin faaliyetlerinden bahsetti. Türkiye'de ilk arıcının peteğinin korunması için bir buzhane yapılacağını müjdeleyen İleri, inşaatın başladığını açıkladı. Peteklerin insan sağlığı için hiçbir kimyasala maruz kalmadan korunmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Cahit İleri, 2. Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'nin 2017 yılında Türkiye'de İstanbul'da yapılacağını, bunun bir ilk olacağını bildirdi. Kongredeki sunumun da Türkçe yapılacağı, diğer dillere de çevrileceği kaydedildi.

ARICILIK MARKA OLACAK

Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, törende yaptığı konuşmada, Balıkesirli çiftçilere desteklerinin artaracak devam edeceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçiler başta olmak üzere tarım ve hayvancılıkla uğraşan her kesim ile yakından ilgilendiklerinin altını çizen Başkan Uğur, tarım kesiminde yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekti.

ET SÜT BALIKESİR'DEN

Her üründe markalaşmanın önemine vurgu yapan Uğur, "Balıkesir Türkiye'yi besleyen bir il. Etiyle, sütüyle, zeytini, zeytinyağı ile herşeyiyle ön soralarda yer alıyor. Biz bunların en güzelini, en kalitelisini Balıkesir yapsın istiyoruz. Zaten bugün Ankara'da, Antalya'da nereye gitseniz bir et lokantasında 'bu et nereden?' diye sorsanız, 'Balıkesir'in kuzusu, Balya'nın danası' diyor. Yani Balıkesir mutlaka etle ilgili, sütüyle, beyaz etiyle, yumurtasında Türkiye'de söz sahibi. Biz inşallah istiyoruz ki balımızı da söz sahibi yapalım. Bu konuda verilen destekler de çok iyi" dedi.

Arı Yetiştiricileri Birlik yetkilileri, Başkan Uğur'a son teknoloji ürünü olan arı kovanlarını tanıttılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mekin Tüzün'e talimat verip toknoljik kovanlardan satın alınarak bir pilot uygulama başlatılmasını istedi.

Kaynak: kupurhaber.com