Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruda hibe başvurusunun detayları hakkında şu bilgiler verildi: 

ARICILARIN KONTEYNER ALIMINA YÜZDE 70 HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 'Arıcılar İçin Yaşam Konteyneri' alımına hibe desteği sağlanacak. 

Bu hibe programı ile gezginci arıcılık faaliyeti yaparak geçimini sağlayan bal üreticilerinin, bal üretimi için gittikleri bölgede barınma ve yaşam koşullarının iyileştirilerek coğrafi şartlara uygun arıcılık faaliyetlerinin devamının sağlanması amaçlanıyor. 

HİBE BAŞVURUSU 12 MAYIS'TA SONA ERECEK

Başvuru sonucunda desteklemeye hak kazanan yatırımcılara teknik şartnamenin içeriğine uygun maliyetlerin (KDV hariç) % 70'i oranında hibe ödemesi yapılacak. 

Organik siyez yetiştiriciliği yapan çiftçiye organik gübre desteği verilecek! Organik siyez yetiştiriciliği yapan çiftçiye organik gübre desteği verilecek!

Kalan yüzde 30'luk yararlanıcı katkısı ve KDV ödemeleri yararlanıcılar tarafından karşılanacak.

Yüzde 70 hibeli konteyner alımına başvurular 2 Mayıs'ta başlarken, 12 Mayıs'ta sona erecek. 

TOPLAM HİBE TUTARI 200 BİN LİRAYI GEÇMEYECEK!

Yaşam konteyneri alımında hibeye esas yatırım tutarı en fazla (KDV hariç) 285.714,29 TL olacak. Bu tutarın üzerindeki yatırım giderleri, limit üstü katkı olarak yararlanıcılar kendi öz kaynaklarından karşılayacak.

Bireysel yararlanıcılar için, ödenecek hibe miktarı, teknik şartnamenin içeriğine uygun maliyetlerin (KDV hariç) % 70’i kadar olacak. Kalan % 30’luk yararlanıcı katkısı ve KDV ödemeleri yararlanıcılar tarafından karşılanacaktır. Toplam hibe tutarı 200.000,00 TL’yi geçmeyecek.