TARIMDAN HABER ÖZEL / Yakın bir zamana kadar kimsenin yüzüne bakmadığı Ankara Şeker Fabrikası yerleşkesinde bulunan lojmanlar, kiralardaki fahiş artışın ardından bütün çalışanların gözdesi haline geldi. Şeker fabrikasında çalışan memur ve kadrolu işçi, lojmanlarda kalabilmek için sıraya girerken, kimsenin yüzüne bakmadığı dönemde kendi ceplerinden tadilatını yaptırarak lojmanlarda kalan taşeron işçilerin ise polis zoruyla çıkarılması gündeme geldi.

Kendilerinin ciddi anlamda mağdur edildiğini dile getiren taşeron işçiler, "Şimdi bizden tadilatını yaptırdığımız lojmanlardan çıkmamız isteniyor. Ciddi anlamda mağdur durumdayız. ‘Çıkın yazısını’ dikkate almadık, bize ikinci bir yazı daha gönderdiler. 15 gün içinde lojmanları boşaltmazsak kolluk kuvveti ile çıkaracaklarmış. Peki, neden verdiniz o halde? Hepimiz perişan olduk. Bize de diğer personel gibi 5 yıl oturma hakkı tanınmasını istiyoruz" talebinde bulundu. 

LOJMANLARDAN ZORLA ÇIKARTILMAK İSTENEN TAŞERON İŞÇİLER YAŞADIKLARI SIKINTIYI TARIMDAN HABER'E ANLATTI! 

Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp! Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp!

Lojmanlardan çıkmaları için talimat gönderilen taşeron işçiler, Tarımdan Haber’e yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi: “Mücahit Alkan döneminde talep görmeyen boş lojmanlar, lojman tahsis komisyonu tarafından bize tahsisi yapıldı. Yaklaşık 1.5 yıl oldu. Evler çok haraptı, kullanmak için belli masraflar yaparak tadilatını kendimizi yaptırdık. Tabi bir yıl içinde artan ev kiraları kadrolu memur, işçi personelini lojman talebine yöneltti. Bu durumda bize lojmandan çıkın yazıları gönderildi. Biz bu lojmanları kimse talep etmezken tadilatını yaptırmıştık. Şimdi bizden tadilatını yaptırdığımız lojmanlardan çıkmamız isteniyor. Ciddi anlamda mağdur durumdayız. ‘Çıkın yazısını’ dikkate almadık, bize ikinci bir yazı daha gönderdiler. 15 gün içinde lojmanları boşaltmazsak kolluk kuvveti ile çıkaracaklarmış. Peki, neden verdiniz o halde? Hepimiz perişan olduk. Bize de diğer personel gibi 5 yıl oturma hakkı tanınmasını istiyoruz"