Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın web adresinde yayınlanan habere göre, Bakan Çelik, Şanlıurfa'da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Çelik, basın toplantısında Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) bir şekilde ürüne müdahale olduğunu kaydetti.

Çelik, "Ekmekte GDO" iddiaları üzerine birçok fırından örnekler aldıklarını söyledi. Katkı maddeleri üreten firmalardan da örnekler aldıklarını belirterek, "Yaptığımız tahliller ve analizleri paylaşmak istiyorum; Adana'da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir" diye konuştu.

1 FİRMADA TESPİT EDİLDİ

Geçmişte ve son dönemde yapılan incelemelerde de ekmekte GDO tespit edilmediğini vurgulayan Çelik, "Katkı maddesi üreten 5 firma var. Onlarla ilgili de gerekli incelemeyi yaptık. Onlardan da 4 firmada GDO söz konusu değildir. Katkı maddesi üretmek serbest ama GDO'suz olması kaydıyla üretebilirsiniz. Bu çerçevede yaptığımız son incelemede 5 firmanın 4'ünde rastlanmamıştır. Bahse konu bir firmayla ilgili GDO tespiti yapılmıştır, gerekli adli işlemler de yapılmıştır. Vatandaşlarımız bu konuda emin ve rahat olmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

GDO'LU ÜRÜNLER DE İFŞA EDİLECEK

Bakan Çelik, Türkiye genelinde gıda güvenliğine ilişkin sıkı bir denetim mekanizması yürüttüklerini söyledi. Denetimlerde uygunsuz ürünlerin ifşa edildiğini hatırlatan Çelik, bundan sonra GDO'lu ürün kullanan firmaların ifşasının da söz konusu olacağını belirtti.

TARIMDAN HABER