Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin lira emekli ikramiyesi ödenmeyen emeklilerin de bu ödemeden yararlanacağını bildirdi. Konuyla ilgili olarak Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısında ilgili Bakanlara gerekli talimatları verdiğini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti: 

5 BİN LİRA İKRAMİYE BÜTÜN EMEKLİLERİMİZE ÖDENECEK!

Tarım Bakanlığında görev değişimi! Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü TAGEM'e atandı! Tarım Bakanlığında görev değişimi! Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü TAGEM'e atandı!

"Açıkçası bir kısım emeklimizin dışarıda bırakılması bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız durumdu. Dahası bunun çiftçi, esnaf emeklilerimizde gönül kırgınlığına neden olduğunu müşahede ettik.

Bakanlarımız hazırlıklarını tamamladı. İnşallah ilgili kanun teklifini Meclis’e sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi, Bağ-Kur emeklileri olmak üzere tek seferli 5 bin lira ödeme imkanını bütün emeklilere sağlayacağız. Böylece emeklilerin tamamına bu ödemeyi gerçekleştirmiş olacağız. Başta çiftçi ve Bağ-Kur emeklilerimiz olmak üzere bütün emeklilerimize hayırlı olsun"