Elbistan’da, pancar üreticisi çiftçiler, Mutlucan Şeker Fabrikası’na teslim ettikleri ürünlerin şeker (polar) oranının geçmiş dönemlere göre düşük olduğu iddiasıyla Elbistan Kaymakamlığına müracaatta bulunmuştu.

Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp! Tarım Kredi’de şimdi de yağ skandalı! 2500 ton ham yağ kayıp!

Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman’ın talimatı ile iddiaların araştırılması ve varsa sorunların tespiti amacıyla görevlendirme yapılarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden gelen uzmanlar ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden teknik ekip oluşturuldu. Teknik ekip, pancarın fabrikaya girişinden şekere dönüştüğü tüm süreci, kapsamlı bir denetim ve incelemeden geçirdi.

Başta polar tespit cihazı olmak üzere tüm makinelerin kalibrasyon değerleri, işçilerin çalışma durumlarının da titizlikle değerlendirildiği belirtildi.

Denetim komisyonunun, en kısa süre içerisinde elde edilen bulgular doğrultusunda raporunu hazırlayacağı ve Kaymakam Ataman’a sunulacağı öğrenildi. Rapor doğrultusunda varsa aksaklıklarla ilgili gereken idari tedbirlerin alınacağı, diğer sektörlerde de benzer denetimlerin aralıksız olarak süreceği bildirildi.