TARIMDAN HABER ÖZEL / TZOB'un 28'inci Olağan Genel Kurulu, bugün yapılacak seçimlerle son bulacak. Ankara Anadolu Hotels Esenboğa Thermal Otel'de 19 Mayıs’ta başlayan genel kurulda bugün yapılacak seçimlerde 81 ilden gelen 316 delege oy kullanacak.

4 MİLYON ÇİFTÇİNİN ÜYESİ OLDUĞU TZOB'DA SESSİZ SEDASIZ GENEL KURUL!

TZOB Genel Kurulu’nun bir önceki genel kurul gibi sessiz sedasız yapılması dikkat çekerken, Genel Kurula hiçbir siyasi ve sivil toplum örgüt temsilcisinin yanı sıra Bakanlıktan da hiçbir yetkilinin katılmaması anlamlı bulundu.

ŞEMSİ BAYRAKTAR 6'NCI KEZ SEÇİLEREK YENİ BİR REKOR KIRACAK!

2001 yılında TZOB yönetim kurulu üyeliğine, 2003’de TZOB Başkanlığına seçilen ve aralıksız 20 yıldır TZOB Başkanlığını sürdüren Şemsi Bayraktar, 28’nci genel kurulda da rakipsiz bir şekilde yeniden TZOB Başkanı seçilecek.

ANTİDEMOKRATİK SEÇİM SİSTEMİNDEN DOLAYI ŞEMSİ BAYRAKTAR'IN KARŞISINA KİMSE ADAY OLAMIYOR!

Fındıkta kış bakımı çok önemli Fındıkta kış bakımı çok önemli

TZOB seçimlerinde demokrasinin bütün şartları uygulanıyor gibi görünse de mevcut seçim sistemi, tamamen Şemsi Bayraktar’a hizmet ettiği için, Bayraktar istemediği takdirde bir başka ismin TZOB Başkanlığına seçilmesini mümkün olmuyor. 

TZOB’UN 4 MİLYON ÜYESİ BULUNMASINA RAĞMEN ŞEMSİ BAYRAKTAR'I 316 ÜYE SEÇECEK!

TZOB’da antidemokratik seçim sisteminden dolayı, çiftçiler tamamen temsil edilmediği gibi ziraat odaları da temsil edilmiyor. Türkiye genelinde TZOB’un 750-800 odası bulunmasına rağmen genel kurula sadece 316 üst kurul delegesi katılabiliyor.

ZİRAAT ODALARININ TAMAMI BİLE SEÇİMLERE KATILAMIYOR!

Bırakın çiftçilerin tamamın seçimlere katılmasını, ziraat odalarının bile en az birer üst kurul delege ile seçimlerde temsil edilmemesi TZOB’da mevcut seçim sistemin kime hizmet ettiğini net bir şekilde gözler önüne seriyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE TARIM BAKANLIĞI ANTİDEMOKRATİK YAPIYA DOKUNMUYOR!

Ülke tarımının önündeki en büyük engellerden birisini TZOB'un mevcut yapısı oluştururken, çiftçiyi temsil etmeyen bu yapıya karşı Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığının sessiz kalması dikkat çekiyor.