2023 Yılı Yem Bitkileri Destekleme müracaatları Niğde’de 13 Mart 2023 tarihinde başlayacak. Tek Yıllık Yem Bitkileri (Fiğ, burçak, çavdar yeşil ot, yulaf yeşil ot, tritikale yeşil ot ve diğerleri)  destekleme başvurularında son başvuru tarihi  ise 16 haziran 2023 Cuma günü. Silajlık mısır ve diğer silajlık yem bitkileri destekleme başvurularının  son tarihine verilen gün ise 3 Kasım 2023 Cuma günü. Müracaatların bildirilen bu tarihlerde sonlandırılmasına karar   Niğde il tahkim komisyonu tarafından verildi.

Yonca destekleme başvuruları ise Bakanlığın belirlediği son müracaat tarihine kadar devam edecek!

Başvuru Şartları nelerdir?

En az 10 dekar ve üstü arazisi bulunacak

ÇKS Kaydı bulunacak

Başvuru nasıl yapılacak ?

Başvuru talebi olan çiftçi bizzat Niğde il tarım müdürlüğü veya ilçe tarım müdürlüklerine gidecek.

Ödemeler ne zaman gerçekleşecek?

Ödemeler gerekli denetlemeler ve usuller yerine getirilince yıl sonu gerçekleşecek.

 Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğün'den yapılan açıklama :

​2023 Yılı Yem Bitkileri Desteklemeleri kapsamında 03.03.2023 tarih ve 2023/2 numaralı İl Tahkim Komisyonu kararı ile müracaat bitiş tarihleri belirlenmiştir.

-2023 Yılı Yem Bitkileri Destekleme müracaatları ilimizde 13.03.2023 tarihinde başlayacaktır.

-İlimiz Merkez ve Tüm İlçelerinde Tek Yıllık Yem Bitkileri (Fiğ, burçak, çavdar yeşil ot, yulaf yeşil ot, tritikale yeşil ot ve diğerleri) destekleme başvurularının 16 Haziran 2023 Cuma günü,

-Silajlık mısır ve diğer silajlık yem bitkileri destekleme başvurularının 3 Kasım 2023 Cuma günü sonlandırılmasına karar verilmiştir.

-Yonca destekleme başvuruları ise Bakanlığın belirlediği son müracaat tarihine kadar devam edecektir.

Mazot gübre desteği ödenmeden eriyor! Çiftçi dört gözle gübre mazot desteğini bekliyor! Mazot gübre desteği ödenmeden eriyor! Çiftçi dört gözle gübre mazot desteğini bekliyor!

Çiftçilerimize önemle duyurulur. 

Bitkisel üretim destekleme projesi nedir ?

Bu proje ile ülkemizde bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amaçlanmaktadır.

2023 ÇKS başvurusu nasıl yapılır?

Bu yıl ilk kez ÇKS başvurularının e-Devlet üzerinden yapılması imkânı getirilmişti. ÇKS başvurusu yapan tüm çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını d e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Ayrıca isterlerse İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine de bizzat başvuru yapabilecekler.