Gümüşhane Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, 2024 yılında yürütülen projelere müracaatların devam ettiğini açıkladı. Projeden faydalanmak isteyen üreticilerin 15 Mart 2024 tarihi mesai bitimine kadar taleplerini belirten dilekçe ile il/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

HANGİ PROJELERE HİBE DESTEĞİ VERİLECEK?

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2024 yılında yürütülen Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi, Örtü Altı ve Açıkta Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi, Yerel Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi, Yapraklık Üzüm Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi ve Ceviz ve Çileğin İyi Tarım Yolculuğu Projelerine müracaatlar devam ediyor.

Tarım İl Müdürlüğünden buzağı desteği ile ilgili son dakika duyurusu! 1'inci ve 2'nci başvuru süreleri belli oldu! Tarım İl Müdürlüğünden buzağı desteği ile ilgili son dakika duyurusu! 1'inci ve 2'nci başvuru süreleri belli oldu!

Devam eden projeler kapsamında;

-Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında en az 1 dekar ve üzeri olan üreticilerimize fidan bedelinin %50'si hibe olarak verilecektir.

-Örtü Altı ve Açıkta Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Domates, Biber, Hıyar vb. sebze fidelerinin ise üreticilerimize fide bedelinin %50'si hibe olarak verilecektir.

-Yerel Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Elma, Armut, Dut, Erik, Kaysı fidanlarından üreticilerimize fidan bedelinin %50'si hibe olarak verilecektir. (Merkez ve Torul)

-Yapraklık Üzüm Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi amacı ile Narince üzüm çeşidinden üreticilerimize fidan bedelinin %50'si hibe olarak verilecektir.

-Ceviz ve Çileğin İyi Tarım Yolculuğu Projesi kapsamında en az 1 dekar ve üzeri bahçe tesisi eden çiftçilere % 90 hibeli proje uygulanacaktır (Proje iyi tarım uygulaması yapmayı taahhüt eden ve başvuruları uygun bulunan çiftçiler arasından İl Müdürlüğünce yapılacak değerlendirmeye göre belirlenecektir.)

Projeden faydalanmak isteyen üreticilerin 15 Mart 2024 tarihi mesai bitimine kadar taleplerini belirten dilekçe ile İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.