Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, İl Özel İdaresinin çiftçilere destek olmadığını dile getirerek, “İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ile görüştük. 10 adet greyder kiralanmasını ve ilçelerde arazi yollarında çalışma yapılması talebimizi ilettik. Ama lafta çiftçinin yanında olanlar hemşehricilik yaparak bizden sonra talep ileten Sivas Ziraat Odasına prim yaptırmayı tercih ederek 4 greyder kiralayarak ilçeleri yok saydı.

Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu'dan buğdayda pas hastalığı uyarısı! Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu'dan buğdayda pas hastalığı uyarısı!

Köylerden kopuk olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ve Sivas’ın köylerini İlbeyli köylerinden ibaret zanneden Meclis Başkanı Hakan Akkaş, on binlerce çiftçinin mağduriyetini görmezden geliyor. Valimiz Yılmaz Şimşek de yanlış yönlendiriliyor ve ilçelerde sorun yok algısı yaratılmak isteniyor” dedi.

İl Genel Meclisinde yer alan ilçelerin meclis üyelerine de seslenen Topçu, “İl Genel Meclisi üyeleri ilçelerinde bulunan çiftçilerin bu sorununu gündeme taşımalı. Meclis çoğunluğu ilçelerde. Ama köylerdeki arazi yolları yapılması konusunda sözde yöneticiler reklam yapmayı seçerek icraattan kaçıyor.

Şarkışla Ziraat Odası olarak biz her yıl kendi bütçemizden bu işi yaptık. 3 yılda arazi yollarının yapılması için 750 bin lira harcama yaptık. Her şeyi devletten beklemiyoruz. Ama devletimiz yapıyorsa da adaletin sağlanmasını istiyoruz. Bugüne kadar köylerdeki arazi yolları umurunda olmayanlar bizlerin talebi sonrasında hemşehricilik kartını oynayarak on binlerce çiftçinin hakkını gasp etmektedir.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş’ta buna destek vermektedir. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, Valimiz Yılmaz Şimşek ve diğer yetkilileri haksız, adaletsiz bu uygulamanın şehrin tamamına yayılması konusunda göreve davet ediyoruz” diye konuştu.