Bandırmayasam.com.tr'den Serhat Barış'ın haberine göre, Trakya'da binlerce dekar alanda ekili ayçiçeği tarlaları 'çayır tırtılı' istilasına uğramıştı. Bu kez Bandırma'yı istila eden  'çayır tırtılı' hakkında, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez üreticilere uyarıda bulundu. Bandırma, Gönen, Susurluk ve Manyas ilçelerinde 'çayır tırtılı' görülmesi üreticileri endişelendirdi.

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez üreticiler adına yaptığı açıklamada;  “Trakya'da yoğun bir şekilde artarak ilerleyen tırtılların, Gönen’den başlayarak bölgemize geldi.  Bölgemizde her yeri değil sadece 6 bin dekarlık alanın ilaçlama yapılması bizi bu tırtıllardan koruyacaktır ve ürünlerimize zarar veremeyecektir.” dedi.

Ayçiçeği Üreticisi Teyakkuzda!

Dönmez; “Onun dışında bütün köylerdeki üreticilere teyakkuzda olmaları konusunda bilgilendirmelerde yapıldığını, aynı zamanda kendisinin de çiftçi olduğunu ve kendi arazisinin de tehlike altında olduğunu ifade etti.  Bizim bölgemizde 6 bin dekarlık alanın ilaçlanması gerekiyor. Şuan Üreticilerimiz kendi imkânlarıyla ilaçlamalarını yapıyorlar, Bandırma bölgesinde şimdilik zararı çok hissedilmiyor. Yine de teyakkuzda olup dikkat edilmesi gerekiyor. Dönem dönem, eski yıllarda da böyle bir durumlar olmuştu, Sonuçta doğanın bir parçası bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Traktörlerle ve Dronlarla ilaçlama yapan vatandaşlarımız var. Bu bölgemiz askeri bölge olduğu için drone ile ilaçlama konusunda gerekli izinleri alıyoruz. İlaçlama süresinde arıların kapalı kalması için ve ilaçlama yaparken de arılara zarar verilmemesi adına arıcılık ile uğraşan vatandaşlarımıza da bilgilendirdik” dedi.