Hileli gıdada ifşa listesini yayınlayamayan Tarım Bakanından gıda denetiminde farkındalık açıklaması!  Hileli gıdada ifşa listesini yayınlayamayan Tarım Bakanından gıda denetiminde farkındalık açıklaması! 

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde son kullanma tarihi geçmiş 7 ton tavuk eti ve 3 ton ciğer ele geçirildi. Etleri imha eden ekipler, işletmeye idari işlem uygulandı.

3-2

Eyyübiye İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerinde görevli gıda mühendisleri ve veteriner hekimlerinin de katıldığı denetimlerde, toptan satış ve dağıtım yapan depolar kontrol edildi.

Edinilen bilgiye göre, Eyyübiye Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte Şanlıurfa Gıda İmalatçılar Sitesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetim yaptı.

Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bağlı gıda birimi ve Eyyübiye Belediyesi Zabıta ekipleri Evren sanayi sitesi Gıdacılar sitesinde bulunan bir işletmeye düzenlenen denetim kapsamında piyasaya sürülmek üzere 3 ton kokuşmuş son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ile 3 ton ciğer ele geçirildi.

Zabıtadan 'tavuk eti' baskını: Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi

1-5

Halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda birimi ve Eyyübiye Belediyesi Zabıta Ekipleri, ile ortaklaşa olarak düzenledikleri denetimler kapsamında Evren Sanayi bölgesinde yer alan Gıdacılar sitesinde yapılan denetlerde bir  işletmede 3 ton kokuşmuş ve son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ile 3 ton ciğer ele geçirildi. Son kullanma tarihleri tek tek kontrol edilen tavuk etleri el konularak imha edildi. İşletmeye idare işlem uygulandı.

Kokuşmuş et nasıl anlaşılır?

Koku gelmiyorsa et tazedir, asit bazlı ekşimsi bir koku burnunuzu rahatsız ederse etin bozuk olduğunu anlayabilirsiniz. - Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir