1. Yerel Tohum Buluşmasına katılmak üzere İzmir'e giden Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama, Bölge Birliği ve bazı kooperatifleri ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Genel Müdür Karayama, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Karakaya, Tarkim Genel Müdürü Ersin Akkaya, Denizli Yem Şube Müdürü Cem Karataş'ın da hazır bulundukları ziyaretlerde, çalışanlarla bir araya gelerek yetkililerden, bölgedeki faaliyetlerle ilgili brifing aldı.

Karayama yaptığı değerlendirmede; “Kooperatiflerimizin kuruluş amacı; üreticilerin ihtiyaçlarını zamanında ve uygun şartlarda temin etmektir. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarda kimyevi gübre ve yem fiyatlarını uygun hale getirdik.

Yüksek fiyat sızlanmalarını ortadan kaldırdık. Tarım Kredi Kooperatifleri kar amaçlı bir kuruluş değildir. Ayrıca, başta kimyevi gübre olmak üzere lojistik ile ilgili çalışmalara başladık ve kısa sürede bu konuda da faaliyetlere başlanacaktır." şeklinde konuştu.

Karayama ayrıca; çalışanlarla ilgili toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını, kurum şartları göz önüne alınarak çalışanlara en iyiyi vermeye çalıştıklarını ifade etti. İzmir Bölge Birliğine bağlı Bergama, Poyracık, Soma ve Kırkağaç kooperatiflerini ziyaret eden Genel Müdür Karayama, kooperatif çalışanları, ortakları ve yönetim denetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek istişare ve incelemelerde bulundu.

Ayrıca yörede bulunan özel bir bitkisel üretim ve sera tesisini ziyaret ederek Tarım Kredi Kooperatiflerinin imkânlarından faydalanmaları noktasında işletme sahiplerini kooperatiflere davet eden Karayama, Ege Bölgesinde Tarım Kredi olarak tarım sektörüne daha fazla katkı sunmak adına yürütülen çalışmalardan söz etti.

KAYNAK: Kadir Arıoğlu / TARIM KREDİ