TARIMDAN HABER ÖZEL / Gaziantep’te 1 yıl önce kayyım atanan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yeniden seçime gitti 3 adayın yarıştığı seçimde Osman Türkman yeniden başkan seçildi.

Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi! Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi!

3 adayın yarıştığı genel kurulda Osman Türkman 856 oy alırken, Mustafa Diken 560 oy, Süleyman Polatçı ise 500 oy aldı.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Türkman, “Kazanan Gaziantep oldu. Kazanan besicilerimiz oldu. Kazanan Türkiye oldu” dedi.

BAKANLIK KAYYUM SÜRECİNİ UZATMAYARAK SEÇİM KARARI ALDI!

Seçim sonuçları ile ilgili olarak Tarımdan Haber’e değerlendirmelerde bulunan Osman Türkman, “19 Ocak 2023 yılında görevden alınmıştık. Kayyum heyetinin bir yıl içinde seçime götürmesi gerekiyordu, Bakanlık seçim kararı aldı, hafta sonu yapılan seçimlerde üyelerimiz köylerinden kalkarak gelip genel kurulumuza katıldılar. Bundan dolayı kayyum sürecinin uzatılmayarak seçim kararı alan Tarım ve Orman Bakanımız sayın İbrahim Yumaklı ve ekibine, genel kurulumuza gelerek bizlere destek veren bütün üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İLK İCRATIMIZ ÜYELERİMİZİN DAMIZLIK KOÇ-TEKE TALEPLERİNİ KARLIŞAYACAĞIZ!

Yarın yapılacak devir teslim töreni ile görevinin başına geçeceğini dile getiren Türkman, şunları kaydetti: “ilk icraat olarak üyelerimizin damızlık koç-teke taleplerini toplayarak TİGEM/Ceylanpınar’dan damızlık koç-tekeleri tedarik ederek üyelerimize teslim edeceğiz. Onun dışında keçi sütü dönemi başlıyor, keçi sütü fiyatını açıklayacağız. Arpa ile ilgili yetiştiricilerimizin talepleri var, bu konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceğiz onu belirleyeceğiz” diye konuştu.