Et ve Süt Kurumunun, Genel Müdürlük binasının yanında bulunan satış noktasında uzun kuyruklar oluşması vatandaşın tepkisini çekiyor. Satış noktasındaki uzun kuyrukların belli günlere has bir durum olmadığı, bir tane kasanın bulunmasından dolayı bu kuyrukların sürekli yaşandığına dikkat çekilirken, vatandaşlar yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyorlar. 

BU KADAR İNSANA SADECE BİR KASADA HİZMET VERİLİYOR!

Et ve Süt Kurumu’nun mağazalarında et ve et ürünlerinin fiyatının piyasanın altında olması vatandaşları bu satış noktalarına yönlendirirken, bu satış noktalarının önünde de uzun kuyrukları gündeme getiriyor. Talebin artmasına rağmen satış noktalarında hizmet veren kasaların az olması kuyrukların daha da uzamasına neden oluyor. 

Bu durumu gözler önüne sermek için bir video çekerek Tarımdan Haber’e gönderen vatandaş, et almak için saat 10.30’da girdiği sıradan ancak 13.00’de çıkabildiğini belirtti. Bu uzun kuyruğun tam kapanma öncesinde oluşan bir talepten kaynaklanmadığını dile getiren vatandaş, "Satış noktasında sadece bir tane kasa bulunuyor. Talep fazla olunca da bu uzun kuyruklar oluşuyor. Pandemi sürecinde en azından satış işlemlerini hızlandıracak tedbirler alınabilir" diyerek tepkisini aktardı. 

ESK'nın satış noktalarında kıyma 37 liradan, kuşbaşı 40 liradan satılıyor.