Antalya Avangarde Hotel'de düzenlenecek toplantıya Türkiye'nin 81 ilinden 1000 civarında Veteriner Hekim katılacak. Avrupa Birliği ülkelerinden de katılımın olacağı toplantıda ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri de hazır bulunacak.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Kurultay'da Veteriner Hekimlerin sorunları, Mesleki faaliyet ve çalışmaları, hayvan sağlığı ve refahı, hayvan ıslahı ve beslenme ve yetiştiricilik politikaları, veteriner tıbbı ürünler, halk sağlığı ve gıda güvenliği, balıkçılık, yaban hayatı ve sokak hayvanları gibi ülke ve insan gündemini ilgilendiren konular ele alınacak.

Konsey Başkanı Talat Gözet, yaptığı açıklamada “meslektaşlarımızın faaliyet ve sorunları başta olmak üzere halk sağlığı, gıda güvenliği, sokak hayvanları gibi direk toplumu ilgilendiren 10 farklı konunun ele alınacağı kurultayımızın hem camiamıza hem de Türk hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gözet, günümüzde ülke insanımızın en önemli sorunları arasında yer alan konuların işleneceği bu etkinliğin sonucunda çok ciddi raporların hazırlanacağını ve bunların kamuoyuyla paylaşılacağını da açıkladı.

BİLİMSEL TOPLANTILAR ÜLKE GÜNDEMİNİ OLUŞTURMALI

Talat Gözet , Türkiye'de farklı konu ve gündemlerde her gün bilimsel toplantı, kurultay, çalıştay ve etkinliklerin gerçekleştiğini ve insanımızın bu tür faaliyetleri takip etmemesini üzüntü ile karşıladığını söyledi. Gözet, “bizde bunlardan bir tanesini düzenliyoruz, Halk sağlığını, Çiftçiyi, besiciyi, vatandaşı direk ilgilendiren konuları 4'üncü Türk Veteriner Hekimliği Kurultayı'nda gündeme getireceğiz, alanlarında uzman meslektaşlarımız sunumlarını yapacaklar ve hazırladıkları sonuç raporlarını kamuoyuyla ve ilgili kurumlar ile paylaşacaklar. Hem meslektaşlarımızın ve hem de Türk halkının bu rapor ve çalışmaları takip edip değerlendirmesini bekliyoruz” dedi.

Antalya'da düzenlenecek 4'üncü Türk Veteriner Hekimliği Kurultay'ı 3 gün sürecek, 1000 civarında katılımcının hazır bulunacağı etkinlikte 10 farklı konu uzmanlar tarafından konuşulacak, tartışılacak ve değerlendirmelerde bulunulacak.

TARIMDANHABER