ÇALIŞTAY ÖNCESİNDE MEVLANA TURU

Organizasyon 5 Mayıs Perşembe günü Konya'nın sembolü olan Mevlana'ya yapılan gezi ile başladı. Ardından İstiklal Harbi Şehitliği ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaret edildi. Bu gezilere özellikle Kosova'dan katılan yabancı öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

KOYUNLARDA DAMIZLIK SEÇİMİ

Gezinin ardından Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi çiftliğine götürülen öğrenciler burada Prof. Dr Behiç Coşkun tarafından verilen Koyunlarda rezidüel yem tüketimi ile damızlık seçimi ve Doç. Dr. Esat Sami POLAT tarafından Türkiye Coğrafyasında Alpaka Yetiştiriciliği eğitiminden sonra ilk gün son bulmuş oldu.

Organizasyonun ikinci gününde Uzman Veteriner Hekimler tarafından konferanslar verildi. Program SEVBAT Başkanı Ramazan Emre Atalay ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner'in açılış konuşmalarıyla başladı.

KATILIMCILAR KENDİ ALANLARIYLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİ

Ardından sırasıyla HASVET genel koordinatörü Veteriner hekim Hidayet Şimşek, MAT Medya genel koordinatörü Barış Kolgu, Petical Hayvan Hastanesi Başhekimi Veteriner Hekim Orhan Özbaba, Egzotik hayvan hekimi Gözde Çetin Kasap, Yenicağ Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Mehmet Dökmeci, Veteriner Hekim Mehmet Ziya Bağcık, Anadolu Damızlık Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Hakan Konya ve Türkiye Jokey Kulubü eğitim sorumlusu Veteriner Hekim Dr. Cihan Kumaş alanlarıyla ilgili bilgiler verdiler ve merak edilen soruları cevapladılar.

ÇALIŞTAYDAN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Organizasyonun üçüncü gününde Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve çiftliğinde alanında uzman eğitimciler tarafından eğitimler verildi. Bu kapsamda;

Prof. Dr. İsmail Şen tarafından Buzağı bakımı ve hastalıklarına güncel yaklaşımlar çalıştayı,

Prof. Dr. Celal İzci tarafından Süt sığırlarında ayak hastalıklarına güncel yaklaşımlar, tırnak bakımı ve kesimi çalıştayı,

Prof. Dr. Mustafa Arıcan tarafından yurtdışından gelen öğrencilere verilen Radiology: Principles of radiological interpretation çalıştayı ve yine yurtiçindeki farklı veteriner fakültelerinden gelen öğrencilere verilen Röntgen çekimi ve yorumlama prensipleri çalıştayı,

Prof. Dr. Hüseyin Erdem tarafından Rektal muayene çalıştayı,

Prof. Dr. Kürşat Turgut tarafından Ekokardiyografi çalıştayı,

Prof. Dr. Nurettin Gülşen tarafından Süt ineklerinde geçiş dönemi beslenme hastalıkları ve beslenme üreme ilişkileri çalıştayı,

Prof. Dr. Uğur Uslu tarafından Pet Hayvanlarında paraziter hastalıklar ve Maggot Terapi çalıştayı,

Prof. Dr. Fatih Hatipoğlu tarafından Pet hayvanlarında tümörler ve tanı yöntemleri çalıştayı,

Prof. Dr. Behiç Coşkun tarafından Rasyon proglamlama ve program kullanım çalıştayı,

Doç. Dr. Alper Yılmaz tarafından Av köpekleri yetiştiriciliği ve eğitimi çalıştayı

Doç. Dr. Numan Bucak tarafından Floresans mikroskobu ve basit yöntemlerle motilite tayini ve sperm dondurma çalıştayı,

Doç. Dr. Kaan Tekinşen tarafından Dondurma üretim teknolojisi çalıştayı verildi.

GALA YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER

Eğitimlerin ardından Hilton Garden Inn'de verilen Gala yemeğinde eğitim veren hocalara plaketleri takdim edildi. Daha sonra Grup Kaşıks danslarıyla, Grup Nevermind şarkılarıyla misafirler eğlenceli anlar yaşadı.

8 Mayıs Pazar günü yapılan Beyşehir gezisi, yat turu ve Yaka Manastırında yapılan barbekünün ardından organizasyon sona erdi.