TARIMDAN HABER ÖZEL / Hayvancılıkta ülke zor günler yaşarken, hala hatalardan ders çıkarılmaması ise dikkat çekiyor. Geçmişte süt fiyatlarının baskılanmasından dolayı ülke göz göre göre büyük bir ithalata mahkûm bırakılırken, hayvancılıkta yapılan hatalardan ders çıkarmak yerine hala aynı hatalarda ısrar edilmesi ise ‘ülke hayvancılığı bilerek bitirilmek mi isteniyor?’ sorusunu gündeme getiriyor.

MALİYET HESABINI KAFALARINA GÖRE, CANLARI NE ZAMAN İSTERSE O ZAMAN AÇIKLIYORLAR!

Ulusal Süt Konseyi’nin aylık çiğ süt üretim maliyet hesabını düzensiz bir şekilde yayınlamaya devam etmesi dikkat çekiyor. Her ayın başında düzenli bir şekilde yayınlanması gereken çiğ süt maliyet hesabı, bazı aylar hiç yayınlanmazken, bazı aylarda 2-3 ay geriden açıklanıyor.

Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen Ulusal Süt Konseyi’nin, Şubat ayına dair çiğ süt maliyet hesabını yayınlamaması, Konseyin bu konudaki keyfiliğini ortaya koyarken, düşük açıklanan maliyet hesapları ile de hayvancılığa büyük bir darbe vuruyor.

OCAK'TA MALİYET HESABI 11,65 LİRA OLARAK AÇIKLANMIŞTI!

Ulusal Süt Konseyi, Ocak ayı çiğ süt maliyet hesabını 11,65 lira olarak açıklamıştı. Açıklanan bu maliyet hesabına göre de Ocak ayı çiğ süt referans fiyatı 13,5 lira olarak belirlenmişti.

BU KAFAYLA MI ÜLKEDE HAYVANCILIK CANLANDIRILACAK?

Mevcut maliyet ve referans fiyatla süt üreticisinin kazanç odaklı bir üretim yapması mümkün değilken, Ulusal Süt Konseyi ile Tarım Bakanlığının sütte yanlış fiyat politikasına devam etmesi manidar bulunuyor.