Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkşeker Tarım’da belgeleri ile gündeme gelen şaibeli satış ve nohut peşkeşinde yetkili kurumlar henüz bir inceleme ve soruşturma başlatmazken, şirket genel müdür vekilinin göstermelik bir şekilde görevden alınarak konunun üstünün kapatılmaya çalışılması dikkat çekti. Diğer yandan nohut peşkeşinde yaklaşık 3 milyon liralık rantın kimler tarafından nasıl paylaşıldığı da merak ediliyor.

Türkşeker Tarım’da ortaya çıkan şaibeli arpa buğday satışı ile nohut peşkeşi, göstermelik bir görevden almayla üstü mü örtülmeye çalışılıyor? Millî Gazete’nin ortaya çıkardığı peşkeş ve şaibeli satışta şok gelişme. Türkşeker Tarım, şaibeli satış ve nohut peşkeşi ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapamazken, şirketin genel müdür vekili Ercan Yeşilyurt’un sessiz sedasız görevden alınması dikkat çekti. Ancak görevden alınan Yeşilyurt’un bu sefer Yönetim Kurulu üyesi yapılması, kafaları iyice karıştırdı. Yeşilyurt’un aynı zamanda Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın danışmanlık görevini de devam ettirmesi, bu görevden almanın göstermelik olduğunu gözler önüne sererken, “Peşkeş ve şaibeli satışların üstü bu şekilde örtülmeye mi çalışılıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

KAMU MALINI YAĞMALAYANLARDAN NEDEN HESABI SORULMUYOR?

Türkşeker Tarım’da gıda piyasasını regüle etmek için çiftçiden alınan hububat ürünlerinin belli komisyoncular üzerinden belli firmalara satılarak birilerine ciddi menfaatler sağlandığının ortaya çıkması, tarım sektöründe şok etkisi yaparken, gündeme gelen ciddi iddialarla ilgili hiçbir işlemin yapılmaması da kafaları karıştırıyor. Türkşeker Tarım’ın, belgeleri ile gündeme gelen ciddi iddialar karşısında bir açıklama yapmaması bu iddiaların doğruluğunu teyit ederken, Varlık Fonu, Vakıf Katılım, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konuyla ilgili bir inceleme başlatmaması dikkat çekiyor.

ŞAİBELİ SATIŞ VE PEŞKEŞİN ÜSTÜNÜ BU ŞEKİLDE ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR!

Yetkili kurumlar görevlerini yapmazken, Türkşeker Tarım Genel Müdür Vekili Ercan Yeşilyurt’un yönetim kurulu kararıyla sessiz sedasız görevden alındığı ortaya çıktı. Ancak görevden alınan Yeşilyurt’un bu sefer yönetim kurulu üyesi yapılması, bu görevden almayı da şaibeli hale getirirken, bu durum ‘belgeli peşkeş ve şaibeli satışın bu şekilde üstünün örtülmeye çalışıldığı şeklinde değerlendirildi. Görevden alınan Yeşilyurt’un aynı zamanda Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’a danışmanlık görevini de sürdürmesi, buradaki niyeti gözler önüne serdi.

3 MİLYON LİRALIK NOHUT PEŞKEŞİNİ KİMLER NASIL PAYLAŞTI?

Söz konusu firma bu peşkeşten dolayı yaklaşık 3 milyon lira haksız kazanç elde ederken, sektörde peşkeşten elde edilen yaklaşık 3 milyon liranın kimler arasında nasıl paylaşıldığı da merak ediliyor.

NOHUT VURGUNUN FOTOĞRAFI:

Buğday fiyatı düştü, mısır fiyatı arttı, arpa fiyatı değişmedi! 8 Nisan güncel hububat fiyatları Buğday fiyatı düştü, mısır fiyatı arttı, arpa fiyatı değişmedi! 8 Nisan güncel hububat fiyatları

4,93 LİRAYA ALDIĞI NOHUDU 7,95 LİRAYA SATTI!

Diğer yandan, Türkşeker Tarım’dan piyasanın çok altında bir fiyatla birinci sınıf nohudu 4,93 liradan alan yandaş firmanın, aynı nohudu satmak için ertesi gün 7,95 TL’den ilana çıktığı ortaya çıktı. Türkşeker Tarım hiçbir duyuru ve ilaha çıkmadan depolarında bulunan yaklaşık 900 ton birinci sınıf nohudu Ankara merkezli yandaş bir firmaya 4,93 TL’den satarak kurumu zarara uğratırken, firmanın 4,93 TL’den aldığı nohudu 7,95 TL’den satması buradaki vurgunu gözler önüne serdi.