Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarında eşine az rastlanır bir "makam odası" krizi yaşanıyor. Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ile mahkeme kararıyla görevine iade edilen eski İl Müdür Yardımcısı Y.S. arasında yaşananlar, yargıya ve müfettiş raporlarına yansıyan bir skandala dönüştü.
MAHKEME KARARI VAR, KOLTUK YOK!
İl Müdürü İsa Kaplan tarafından görevden alınan Y.S., verdiği hukuk mücadelesini kazanarak görevine iade edildi. Ancak iddiaya göre Kaplan, mahkeme kararına rağmen Y.S.’yi eski koltuğuna oturtmadı ve farklı bir görevlendirme ile süreci geçiştirmeye çalıştı.
MÜFETTİŞLER "USULSÜZ" DEDİ, KRİZ BÜYÜDÜ
Bakanlık müfettişlerinin Trabzon’da yaptığı incelemeler, hukuksuzluğu tescilledi. Müfettişlerin "Mahkeme kararı uygulanmalı, Y.S. görevine başlatılmalı" uyarısı üzerine Y.S. göreve başlatıldı ancak bu kez de "oda ve yetki" krizi baş gösterdi.
İddiaya göre Y.S.’ye makam odası verilmedi, başka bir büroda eğreti bir masa tahsis edildi. Daha da vahimi, Y.S.'ye "İmzaları sen atacaksın ama görevi benim görevlendirdiğim kişi yapacak" denilerek yetkilerinin fiilen elinden alınmak istendiği öne sürüldü.
TARTIŞMA HASTANEDE BİTTİ
Bu hukuk dışı uygulamayı kabul etmeyen Y.S. ile İl Müdürü Kaplan arasında makam odasında sert bir tartışma yaşandı. Tartışma sırasında hakaretlere maruz kaldığı iddia edilen Y.S., yaşadığı stres ve baskı nedeniyle fenalaşarak yere yığıldı. İl Müdürlüğü binasına çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Y.S.’nin tedavisi sürerken, olay kurumda şok etkisi yaptı.
Trabzon tarım camiasında geniş yankı uyandıran bu skandal, akıllara şehirde daha önce yaşanan idari krizleri ve personel yönetimindeki aksaklıkları getirdi. Karadeniz’in tarım merkezi olan şehirde yaşanan tüm gelişmeler, atama kararları ve saha çalışmaları için Trabzon Tarım Haberleri sayfamızı takip edebilirsiniz.
ADLİ SÜREÇ BAŞLADI: İL MÜDÜRÜ HAKKINDA ŞİKAYET
Hastaneden taburcu olduktan sonra hukuk mücadelesini bir üst seviyeye taşıyan Y.S., İl Müdürü İsa Kaplan hakkında suç duyurusunda bulundu. Trabzon İl Tarım Müdürlüğü’ndeki bu skandalın ardından Bakanlığın nasıl bir idari tasarrufta bulunacağı merakla bekleniyor.




