Seçim sonuçlarını değerlendiren Settar Aslan, 7 Haziran sonrasında ortaya çıkan kaos tablosuna, seçmenin 1 Kasım'da el koyduğunu ve istikrar, demokrasi ve kalkınmadan yana bir tercih yaptığını anlatarak, şunları söyledi:

“Sadece Türk halkının değil tüm dünyanın dikkatle izlediği, Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri olan 1 Kasım seçimlerinden yüz akıyla çıktık. Halkımız, oylarıyla, herkese önemli mesajlar verdi. 7 Haziran uyarısını dikkate alan iktidara, bir kez daha, önemli bir avans verdi. Muhalefete; sorumluluk alın, çatışma ve çözümsüzlük yerine, siyaset ve çözüm üretin mesajı verdi. Muhalefetin, anayasal yetkilerini kullanan Cumhurbaşkanlığı makamını hedef haline getirmesini tasvip etmediğini ortaya koydu. Doğu ve Güneydoğu'da ortaya konulan irade; hem birlikte yaşama azmini ve hem de terörle mücadeleye verilen desteği sergiledi. 7 Haziran'ın mesajlarını doğru okuyamayan partiler, seçmenden vize alamadı."

BÜYÜK BİR SORUMLULUK YÜKLEDİ

Halkın sandıktaki tercihini; siyasî ve ekonomik istikrar ile demokrasi, huzur ve kalkınmadan yana ortaya koyduğunu anlatan Settar Aslan, verilen oyların, iktidar partisine büyük bir sorumluluk yüklediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Toplum, sandıkta gereğini yaptı. Emekçiler olarak, yapılan vaatlerin gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Ortaya çıkan sonuçların ardından, siyasî aktörler, Türkiye'yi gerecek tutum ve davranışları bir kenara bırakmalı. Ülkenin huzura ihtiyacı var. İşçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, esnafın, yani tüm dar gelirli kesimlerin, birikmiş sorunları ve çözüm beklentileri var. Toplum, sadece yeni kurulacak hükümetin değil, muhalefetin de bu sorunların çözümüne odaklanmasını beklemektedir. İktidar ve muhalefet partileri; asgari ücret, vergi adaleti, taşeron sorunu, geçici işçilerin kadro, emeklilerin zam, işsizlerin iş, kadınların ve gençlerin istihdam ve kendi işlerini kurmada teşvik beklentilerine dair sözlerini gerçekleştirmek için harekete geçmelidir.

Öte yandan, Türkiye'nin, büyük ve kendi coğrafyasında belirleyici bir devlet olma hedefi doğrultusunda, tüm kurumlarıyla yenilenmesi gerekmektedir. Devleti yeniden yapılandıracak, Başkanlık sistemini de öngören, Yeni Türkiye'ye yakışacak sivil bir Anayasaya ihtiyacımız vardır.

Seçimin; ülkemize, milletimize, coğrafyamıza ve Türkiye'nin dostlarına hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca, emeğin temsilcileri olarak; seçim öncesi iktidar ve muhalefet partilerinin verdiği vaatlerin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."