Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, TİGEM’in 2017 yılında AK Parti Iğdır eski milletvekili Nurettin Aras’ın oğluna kiraya verdiği 11 bin dekar arazi ile ilgili büyük bir skandal patlak vermişti. Araziyi 5 yıllığına kiralayan Nurettin Aras’ın oğluna ait Iğdır İplik’in konkordato ilan ettiğini gerekçe göstererek, 2 yıldır kira bedelini ödemediği gibi TİGEM’in teslim ettiği 11 bin borudan 9 bin 700’ünün de kayıp olduğu ortaya çıkmıştı. Eski milletvekilinin oğlunun 1,5 yıldır da araziyi TİGEM’e teslim etmezken konunun mahkemeye intikal ettiği gündeme gelmişti.

6 YILDIR HİÇ BİR YERDE HABER OLMADI!

2017 yılında milletvekilinin oğluna sessiz sedasız bir şekilde kiraya verilen ve o günden sonra hiç bir şekilde gündeme getirilmeyen 11 bin dekar TİGEM arazisi ile ilgili yaşanan skandalları Milli Gazete ortaya çıkarmıştı.

HASAN GEZGİNÇ SESSİZ KALIRKEN İSMAİL ŞANLI TOPU MEHMET TAŞAN’A ATTI!

Kiralanan arazi ile ilgili gündeme gelen skandal iddialarla ilgili olarak TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, kamuoyuna hiçbir açıklama yapamazken, TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, arazinin kendisi döneminde kiraya verilmediğini belirterek, topu kendisinden önceki genel müdür Mehmet Taşan’a atması dikkat çekti.

ESKİ GENEL MÜDÜR: KİRALAYANDA KİRAYI TAHSİL EDEMEYEN BEN DEĞİLİM!

Haberimiz üzerine X hesabından cevap veren TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı, Kazımkarabekir Tarım İşletmesindeki 11 bin dekar arazinin milletvekilinin oğluna kendisi döneminde kiraya verilmediğini ileri sürerek, “Kiralayanda kirayı tahsil edemeyen ben değilim” dedi. İsmail Şanlı, verdiği cevapla 11 bin dekar TİGEM arazisinin kendisinden önceki Genel Müdür Mehmet Taşan döneminde verildiğini ileri sürmesi, yaşanan skandalı farklı bir boyuta taşıdı.

KİRALAYAN BEN DEĞİLİM DERKEN KİRALAMAYI SAVUNDU!

Diğer yandan topu Mehmet Taşan’a atan Şanlı’nın arazinin milletvekilinin oğluna kiraya verilmesini savunması da dikkat çekti. Kendisinden önce yapılan kiralamaların yerinde ve doğru olduğunu savunan Şanlı, “Vekil yakını olduğundan değil bölgede tarıma dayalı endüstrinin hammadde ihtiyacı için yapılmıştır. Kiralayanda kirayı tahsil edemeyen ben değilim” dedi.

İSMAİL ŞANLI’DAN ÇİRKİN İFADELER!

Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı Tarım Bakanı Yumaklı’dan Ramazan Bayramı mesajı

Eski milletvekilinin oğluna kiraya verilen ancak iki yıldır kira alınamayan ve bir buçuk yıldır da ihtarname çekilmesine rağmen teslim edilmeyen Kazımkarabekir Tarım İşletmesindeki 11 bin dekar arazi ile ilgili skandallar ortada dururken, İsmail Şanlı, yaptığı paylaşımda çirkin ifadelerde bulunarak, “Gazeteciliği, etik ve ahlaki geçtim ama hadsizliğin de bir sınırı var. “Hak geldi batıl zail oldu.” düsturu altında utanmadan yalan yaz” şeklinde yorum yapması dikkat çekti.

şanlı1

şanlı 2