TİGEM ve TMO Genel Müdürlüğüne atanan isimler tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Türkiye'nin sertifikalık tohumluk üretiminin yükünü çeken ve damızlık üretiminde önemli bir fonksiyonu bulunan TİGEM'e iktisatçı ve sektör dışından bir isim Ayşe Ayşin Işıkgece atanırken, TMO Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına ise eski Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal getirildi. Ancak bu iki atama uzmanlıklarından dolayı "atamalar karıştırıldı mı?" eleştirilerine neden oldu. Ayşe Ayşin Işıkgece'nin TMO'ya atanmasının yadırganmayacağı ancak TİGEM'e atanmasının bir çelişkiye neden olduğu ifade ediliyor.

TMO Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Ahmet Güldal'ın, TİGEM Yönetim Kurulu üyesi olması ve bitkisel üretimde yeterliliğinin bulunması bu eleştirileri haklı çıkarıyor.

TİGEM'e görevden alınan Genel Müdür İsmail Şanlı da sektör dışından getirilmişti. Şanlı döneminde TİGEM'in önemli Daire Başkanlıklarına da yine kurumu tanımayan sektör dışından isimler atanmıştı. Yapılan son atamayla TİGEM Genel Müdürlüğü'ne ilgi alanı tohum ve damızlık olmayan iktisatçı bir ismin getirilmesi, TİGEM adına kaygıları artırdı.

TARIMDANHABER