TARIMDAN HABER ÖZEL / TİGEM, 2023 yılına ait damızlık sığır fiyatlarını güncelledi. Damızlık sığır fiyatlarına Mart ayında yüzde 100’ün üstünde zam yapılırken, artan hayvan fiyatlarından dolayı geçtiğimiz ay yeni bir zam daha yapılarak, 3-5 aylık gebe düve fiyatı 54 bin liradan 95 bin liraya çıkarıldı. 7 günlük buzağı fiyatı da 9 bin liradan 13 bin liraya yükseltildi.  

ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞ DAMIZLIK HAYVAN FİYATLARINI DA ARTIRDI!

Et fiyatlarının artmasıyla birlikte damızlık hayvan fiyatları da artıyor. Geçtiğimiz yıl 20-25 bin lira olan damızlık fiyatları önce 55-60 bin liraya çıkarken, son gelen zamlarla birlikte 100 bin lira bandına dayandı.

SÜT FİYATLARININ DÜŞÜK TUTULMASINDAN DOLAYI YÜZBİNLERCE ANAÇ HAYVAN KESİLMİŞTİ!

2021 ve 2022 yılında süt fiyatlarında uygulanan yanlış politikadan dolayı üreticiler zarar ettiği için anaç hayvanlarını yok pahasına kestirirken, gelinen noktada kesilen hayvanların yerine hayvan almak neredeyse imkansız hale geldi. 

TİGEM BİR YILDA İKİ KEZ FİYAT ARTIŞINA GİTTİ!

TİGEM, 2023 yılına ait damızlık sığır  fiyatlarını Eylül ayında ikinci kez güncelledi. Yeni fiyat listesi damızlık hayvan fiyatlarının son bir yıl içinde nasıl yükseldiğini gözler önüne serdi. 

Tarım Bakanına ithal etle ilgili kapsamlı soru önergesi! İthal etlerin kime satıldığı denetleniyor mu? Tarım Bakanına ithal etle ilgili kapsamlı soru önergesi! İthal etlerin kime satıldığı denetleniyor mu?

SON BİR BUÇUK YIL İÇİNDE DAMIZLIK HAYVAN FİYATLARI YÜZDE 256 ARTTI!

2022 yılının Nisan ayında 3-5 aylık en düşük gebe düveyi 26 bin 640 liradan satan TİGEM, 2023 Mart ayında yapılan zamla birlikte 3-5 aylık en düşük gebe düve fiyatını 54 bin liraya çıkarmıştı. Eylül ayında yapılan yeni zamla birlikte en düşük 3-5 aylık gebe düve fiyatı 95 bin liraya yükseltildi. Buna göre son bir buçuk yıl içinde damızlık sığır fiyatı yüzde 256 oranında arttı.  

İşte TİGEM'in 2023 yılı güncel damızlık sığır ve buzağı fiyatları…

tigem inek fiyatları