TARSİM Genel Müdürü Bekir Engürülü, katıldığı bir televizyon programında çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TARSİM’in kuruluş amacının üreticinin zararını karşılayarak, tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu kaydeden Engürülü, “Kar amacı bulunmuyor. Bu nedenle, üreticimizin acaba kaybımız karşılanmayacak mı şeklinde endişe etmesine hiç gerek bulunmuyor. Eksperler de alanında bilgili ve sürekli olarak eğitime tabi tutulan kişiler. Eksiklerimiz elbette olabilir. Biz bunları hızlıca tespit edip, gidermeye gayret ediyoruz. Üreticimiz artık az çok nerede riskle karşı karşıya kalacağının bilincinde. Tarım sigortasız olmaz. Primlerin düşürülmesine yönelik çalışmalarımız da olacak” dedi.

Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİNDE TARIM SİGORTASININ ÖNEMLİ BİR YERİ BULUNUYOR

Sözleşmeli üretim modelinde tarım sigortasının önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Engürülü, şunları kaydetti: “Sözleşmeli tarım ürünlerine ve üretim varlıklarına tarım sigortası zorunlu hale geldi. Bu kapsamında, ben üretici olarak ne üreteceğimi biliyorum ve kime satacağımı biliyorum. Tarım sigortası ile bu süreçteki üretimim güvence altında. Ülkemizdeki üretimin sürdürülebilirliği açısından son derece önemli bir uygulama. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ’nin de bu Kanun’un çıkarılarak, uygulamanın hayata geçirilmesinde üstün çabaları bulunuyor. Yönetmeliği de en kısa sürede yayınlanarak, yürürlüğe girecek. Tarım sigortası da bu süreçte üründe bir kayıp olursa noktasında devreye girecek ve üreticinin zararını karşılayacak”