Tarım ve Orman Bakanlığında, Bakan Pakdemirli ile göreve başlayan üst düzey bürokratlar görevini bırakmaya başladı. Strateji Geliştirme Başkanı Oruç Baba İnan’ın görevini bıraktığı ortaya çıktı. Oruç Baba İnan, Strateji Geliştirme Başkanlığının yanı sıra Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığını da vekâleten yürütüyordu. 

TARIMDA MİLLİ BİRLİK PROJESİ'NDEN ÖVGÜYLE SÖZ ETMİŞTİ 

Tarım camiasında büyük tepki çeken ve uygulanmadan rafa kaldırılan Tarımda Milli Birlik Projesi’nin mimarı olarak Oruç Baba İnan gösterilmişti. Oruç Baba İnan, geçtiğimiz Nisan ayında katıldığı bir programda Tarımda Milli Birlik Projesinden övgüyle bahsetmesi dikkat çekmişti. SAP ve Capital Dergisi’nin ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde bir konuşma yapan Oruç Baba İnan, İklim değişikliği, nüfus artışına bağlı kaynakların azalması gibi doğal değişikliklere dikkat çekerek, şunları kaydetmişti: “Bu döneme ülke olarak hazırlanmamız ve pozisyon almamız gerekiyor. Dünyada 800 milyon insan açlık çekiyor. Yani, şu an bu türbulans dönemini yaşayan insanlar var. Bizim de bu sürece hazırlanmamız için bir karış toprağın ve bir damla suyun kıymetini bilecek sağlam bir mekanizmaya ihtiyacımız var. Tarımda Milli Birlik Projesi ile sağlam bir bünye inşa edeceğiz” 

BAKAN MECLİS'TE GÖZDEN GEÇİRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Diğer yandan Bakan Pakdemirli, Meclis’te Bakanlığın 2020 bütçe görüşmesinde yaptığı bir konuşmada iki büyük Bakanlığın bir araya gelmesinden dolayı bu yıl Bakanlıkta bazı sorunların yaşandığını ancak gelecek yıl da bu sorunların devam etmesi durumunda ekipteki arkadaşlarının çalışma şartlarını gözden geçireceğini söylemişti. Pakdemirli'nin bu konuşmasından kısa bir süre sonra kendisine en yakın isim olarak görülen Oruç Baba İnan'ın görevden ayrılması dikkat çekti.

AKILLI KÜPE PROJESİNDE YAŞANAN BAZI SORUNLAR KRİZE NEDEN OLDU 

Pakdemirli'nin önem verdiği akıllı küpe projesini de Oruç Baba İnan yürütüyordu. Oruç Baba İnan'ın görevden ayrılmasında bu projede yaşanan bazı sorunların da etkili olduğu kaydediliyor.