İkili görüşmede Genel Başkan Öztürk; Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu’nda görev yapan kamu görevlilerinin talep ve sorunlarını iletti.

Genel Başkan Öztürk; 2020-2021 yıllarını kapsayacak olan 5. Dönem Toplu Sözleşmesine hizmet kolunun yetkili sendikası olarak taşıyacakları maddeler hakkında da Bakan Pakdemirli’yi bilgilendirdi.

GörüşmedeToç Bir-Sen olarak Bakanlık yapılanmasına ilişkin hazırladıkları raporu da sunan Öztürk; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Ekim ayında gerçekleştirilecek olan III. Tarım ve Orman Şûrası, Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesinin yanı sıra ülkemizin can damarları Tarım ve Ormancılık sektörünün tamamına da büyük katkı sağlayacak. Bizler de Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu’nun yetkili sendikası ve bu alanda en büyük emek hareketi Toç Bir-Sen olarak büyük bir titizlikle hazırladığımızraporlarımız, görüş ve önerilerimizle Şura’ya katkı sunmaya gayret edeceğiz” diyerek başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye ve gayretleri için bakanlık bürokratlarına teşekkür ettiğini dile getirdi.

Görüşmenin önemli gündem maddelerinden biri de personel alımına ilişkindi. Genel Başkan Öztürk, iş yükü altında ezilen Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının iş yüklerini hafifletmek, iş bekleyen gençlere de istihdam oluşturmak için yapılacak olan 5000 personel alımına ilişkin sevindirici yeni bir açıklamanın da en kısa sürede yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Öztürk; OGM’nin ardından yeni bir müjde de Tarım için beklediklerinin altını çizerek, Tarımdaki kamu görevlilerinin de iş yükünün azaltılması ve yeni mezun olan gençlerin kendi alanlarında istihdam edilmesi için ihtiyaç duyulan branşlarda alımların ivedilikle yapılması gerektiğinin elzem olduğunu dile getirdi. 

Görüşme sonrasında Öztürk, Bakan Pakdemirli’ye Toç Bir-Sen’ingeçtiğimiz günlerde sosyal sorumluluk projelerinden birini daha hayata geçirerek; ‘Tarım ve Gıda Politikalarına’ ilişkin yayımladığı “Küresel ve Ulusal Ölçekte Tarım ve Gıda Politikaları; Gerçekler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” isimli kaynak kitabını hediye etti.