ÖZEL HABER / Geçtiğimiz hafta Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ormancılığın gelişimine katkı sağlayanların ödüllendirdiği Yeşilin En'leri ödül töreni, dikkat çeken bir ayrıntı yaşandı. En fazla ihracat yapan fidan üreticisi ödülü Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan'a verilirken, Akcan'a ödülünü Bekir Pakdemirli verdi. Ancak ihracat ödülü, hem Pakdemirli hem de Akcan için anlamlı oldu.

TARIM BAKANI TÜRKTOB YÖNETİMİNE 2 YILDIR RANDEVU VERMİYOR! 

Savaş Akcan, 2018 yılında yapılan genel kurulda TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Savaş Akcan Başkanlığındaki TÜRKTOB yönetim kuruluna iki yıldır randevu vermiyor. Bakan Pakdemirli'nin TÜRKTOB Yönetimine uyguladığı bu ambargonun nedeni bilinmezken, tohumculuk sektörünün çatı örgütü ile iki yıldır görüşmemesi dikkat çekiyor.

YEŞİLİN EN'LERİ ÖDÜL TÖRENİ İKİ TARAF İÇİN DE ANLAMLI OLDU!

Bakan Pakdemirli'nin 2 yıldır randevu vermediği Savaş Akcan'a ihracat ödülü vermesi TÜRKTOB'a uygulanan ambargoyu daha da tartışmalı hale getirirken, bu çelişki de sektör temsilcilerinin; 'bu ödül hem veren hem de alan için anlamlı oldu' yorumlarına neden oldu. 

EKİBİMİN BAŞARISI 

Savaş Akcan ise yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Yeşilin En'leri ödül töreninde en çok fidan ihracatı yapan firma ödülünü Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey'den aldım. Bu başarı tüm ekibimin. Teşekkür ediyorum” dedi.

İHRACAT ÖDÜLÜ TÜRKTOB'DA ÇITAYI YÜKSELTTİ

Diğer yandan tohumculuk sektörünün çatı kuruluşu olan TÜRKTOB Başkanının ihracat ödülü alması da sektörde önemli bulundu.