Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı oldu. Yumaklı’nın Bakan Yardımcısı olması sektörde büyük sürpriz olarak değerlendirildi. Vahit Kirişçi Gübretaş’da bağımsız yönetim kurulu üyeliğinin ardından Tarım Bakanı olurken, Gübretaş Genel Müdürü Yumaklı’nın da Bakan Yardımcısı olarak atanması dikkat çekti. 

TARIM KREDİ GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM YUMAKLI'DAN RAHATSIZDI!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı’dan rahatsız olduğu kulislerde konuşuluyordu. Yumaklı’nın Gübretaş Genel Müdürlüğünden alınarak Bakan Yardımcısı olması dikkat çekti. 

İBRAHİM YUMAKLI KİMDİR?

İbrahim Yumaklı, 1992’de Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına 1993’te Marshall Boya A.Ş.’de İthalat İşlemleri Uzmanı olarak başladı. 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı. 2011’de Al Jazeera Türkiye’ye transfer olan Yumaklı, 2012-2015 yılları arasında Cine5 TV’de Genel Müdürlük ve Ocak-Ekim 2016 arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörlüğü görevlerinde bulundu. 28 Ekim 2016'da GÜBRETAŞ’a vekaleten Genel Müdür olarak atandı. Yönetim Kurulu’nun 5 Mayıs 2017 tarihinde KAP’ta açıklanan kararıyla Genel Müdürlük görevine asaleten atandı. 28 Ekim 2016'dan buyana Gübretaş üst yönetimindeki görevlerinin yanı sıra icracı Yönetim Kurulu üyeliğini de yürüten Yumaklı, 8 Nisan 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yumaklı, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı? Çiftçi bu sorunun cevabını arıyor: Yüksek faizle traktör alınır mı?