Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısına tahsis edilen zırhlı makam arabasına 186 bin lira bakım masrafı yapıldığı belirtilmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, söz konusu iddialar üzerine yaptığı açıklamada Mercedes marka zırhlı makam aracının Bakanlık makamında kullandığı ve yapılan ödemenin rutin bakım masrafı olarak değil kaza sonrası onarım ve parça değişimini kapsamında ödendiğini belirtti.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Haberde yer verilen araç bakan makamı tarafından kullanılan makam aracı olup, ifade edildiği gibi bakan yardımcısı tarafından kullanılmamaktadır. Söz konusu araç 25 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa'dan Ankara'ya dönerken Aksaray –Ulukışla istikametinde trafik kazası yapmıştır.

Trafik kazası sonucunda yapılması zaruri olan maddi hasarların giderilmesi, onarım ve parça değişikliklerinin sağlanması maksadıyla araç için 4734 sayılı kanunun 21/F maddesi kapsamında tarafımızdan ihaleye çıkılmıştır. Haberde iddia edildiği gibi ihaleye tek firma katılmamıştır. Ankara'da hizmet veren 4 adet yetkili firmaya ihaleye katılmak üzere davet yazısı gönderilmiş ve bu firmalardan 3 tanesi idaremizden ihale dökümanını satın almıştır. Bu firmalardan ikisi tekliflerini iletmişler ihale komisyonunun değerlendirmesi sonucunda 169 bin TL ile en düşük teklifi veren firma ihaleyi almıştır. Yine haberde doğru olmayan ve iddia şeklinde yer verilen söz konusu rakam, makam aracının rutin bakım masrafı değil, kaza sonrası onarım ve parça değişimini kapsamaktadır"

TARIMDANHABER