Tarım ve Orman Bakanlığı, "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller" projesi kapsamında, kırsalda yaşayanlar veya yaşamayı taahhüt eden genç girişimcilere hibe desteği sağlayarak, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında uygulanacak projelerin geliştirilmesine destek oluyor.
GENÇLERE 250 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
Başvurusu uygun bulunan girişimcilere 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği verilecek olan proje kapsamında, bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlanacak. Üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı lise ve dengi okullardan mezun kişilere yönelik olarak da hibe verilecek.
HANGİ ÜRETİMLERE HİBE DESTEĞİ VERİLECEK?
Destekler, hayvansal, bitkisel, su ürünleri, coğrafi işaretli ürün ve geleneksel ürün üretimiyle bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projelere verilecek. Bu sayede, kırsal alandaki ekonomik faaliyetlere katkı sağlanması ve bölgedeki istihdamın arttırılması amaçlanıyor.
81 İLDE 1200 KİŞİYE HİBE DESTEĞİ VERİLECEK
Proje kapsamında 81 ilde yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, 1200 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Bu projelere toplamda 300 milyon liralık hibe sağlanacak. Projenin en çok faydalanan illeri arasında Konya yer alıyor. Konya'daki girişimciler, 33 projeleri ile hibe almaya hak kazandılar. Şanlıurfa ise 32 projeyle ikinci sırada yer aldı. Diyarbakır'da 28, Ankara'da 26 ve İzmir'de ise 25 proje kabul edildi.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Kırsal Kalkınma Uzman Eller" projesiyle genç girişimcilerin yanında olduklarını belirtti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kırsal alanda yaşamayı taahhüt eden; tarım, orman, gıda ve su ürünleri alanlarında lise ve üniversite mezunu gençlerimize toplam 300 milyon TL hibe desteği sağlayacağız. Hayırlı olsun. Genç girişimcilerimizin yanındayız. Bu yüzyılı, üretimin ve üreticimizin yüzyılı yapacağız" dedi. Bu proje, Türkiye'de kırsal alanda yaşayan insanların artan işsizlik ve göç sorunlarına karşı mücadele etme çabalarına önemli bir destek sağlamaktadır. Girişimcilere sunulan bu hibe desteği, kırsal ekonominin canlanması, üretimin artırılması ve tarım sektörünün kalkınması için büyük bir fırsat sunmaktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tür projelerle, ülke genelindeki kırsal alanlarda yaşayan ve üreten insanların ekonomik refahını arttırmayı, sürdürülebilir bir geleceği inşa etmeyi hedeflemektedir. Bu sayede, Türkiye'nin tarım sektörü ve kırsal alanlarının kalkınması sağlanarak, ülke ekonomisine de büyük bir katkı yapılacaktır.