Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin imzasıyla gönderilen yazıda, 3’üncü Tarım Şurası’nın açılış toplantısının 17 Temmuz’da Orman Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacağı duyuruldu. 

Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in yazısında, bununla ilgili olarak il müdürlerinden toplantıya bir kadın ve bir erkek çiftçi ile katılmaları istendi. 

Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in yazısı, Eylül ayında yapılacağı duyurulan 3’üncü Tarım Şurasının 17 Temmuz’a alındığı şeklinde değerlendirilirken, sektörün ise bu karardan haberinin olmaması dikkat çekti. 

Söz konusu yazıda 17 Temmuz’da yapılacağı duyurulan toplantıyla ilgili olarak 'Eylül ayında yapılacak 3’üncü Tarım Şurası’nın ön hazırlık toplantısı' gibi bir ibarenin geçmemesi “Tarım Şurası sessiz sedasız, sektöre danışılmadan Temmuz ayına alındı” şeklinde yorumlandı. 

81 Tarım İl Müdürlüklerine gönderilen yazı sonrası sektör, Eylül ayında yapılması planlanan 3'üncü Tarım Şurası'nın tarihinde bir değişikliğe gidilip gidilmediğiyle ilgili olarak Bakanlıktan konuyla ilgili olarak bir açıklama bekliyor.