Hudutgazetesi.com'dan Olgay Güler'in haberine göre, Köy-Koop Edirne Kooperatifler Birliği'nin 43'üncü Mali Genel Kurulu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'da yapıldı.

Mali Genel Kurul'da konuşan Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım-Koop) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, Türkiye'de kooperatifçiliğin çok başarılı bir dönemden geçmediğine belirterek, “Avrupa'daki tarıma baktığımızda tarımı bitirmiş ve sanayi devrimini yapmış ve gelişmiş bir yapı görüyoruz. Ancak ülkemizde baktığımızda halen bu konuda bir dağınıklık olduğunu görüyoruz. Kooperatifçilik olmazsa Türkiye'de tarımın olmayacağını hep söylüyoruz. Sadece süt satalım da üretici bundan mutlu olsun anlayışıyla hareket etmekte de çok büyük yanlış var. Kooperatifçilik dediğinizde hayvancılık ve tarım iç içedir" dedi.

TARIMIN YÜZDE 74'Ü KAYIT DIŞI!

Tarımda kayıtdışılığın çok fazla olduğuna dikkat çeken Özkurnaz, kayıtdışılığın önüne geçmek için köylerdeki kooperatiflerden satışların yapılması gerektiğini bildirdi. Özkurnaz, yapılan araştırmaya göre tarım ve hayvancılığın yüzde 26'sının kayıt içi, yüzde 74'ünün de kayıt dışı olduğunu ifade etti.

TARIMDAN HABER