Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdem, kurum ve şube müdürleri teknik personel, muhtarlar ve üreticiler Muratcık köyünde gerçekleşen silajlık mısır hasadına katıldı.

Tarımsal üretim ihtiyacını karşılamak ve hayvan sayısını arttırmak için kaliteli yeme ihtiyaç olduğunu, bu nedenle de yem bitkileri ekim alanlarını arttırmak gerektiğini söyleyen İl Müdürü Karahan, “Bizler hem Bakanlığımızın hem de Sayın Valimiz Çetin Oktay KALDIRIM’ın desteği ile ilimizin hayvancılığını geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kısa bir süre önce, 20 bin dekar alanda ekilmek üzere yaklaşık 15 bin ton  Macar fiği, 7 bin ton yem bezelyesi tohumunu %50 hibeli olarak üreticilerimize dağıtıp ekimlerini gerçekleştirdik. 

Yem bitkisi eken üreticilerimize de üretimi arttırmak adına; tek yıllık bitkilerde dekar başına 60 TL, çok yıllık bitkilerde 90 TL ve silajlık mısırlarda 100 TL olmak üzere destek verdik. Ayrıca ilimiz hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında yer aldığından ek olarak %25 hibe desteği de verdik” dedi.

Elazığ ilinin tarım ve hayvancılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten KARAHAN; “Bu potansiyelin daha da geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.Yem bitkileri üretimini arttırmak için verilen desteklere ilave olarak bölgemize adapte olan, yüksek verimli çeşitleri çiftçilerimize sunuyoruz. Bakanlığımız ve diğer kuruluşların bu konudaki destekleri bizler için çok önemli, emeği geçen, katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.