Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şehit Ramazan Konuş Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Balıkesir tarım ve hayvancılığının geleceği masaya yatırıldı. Tarım ve hayvancılık yatırımlarında doğru adresin Balıkesir olduğunu vurgulayan İl Müdürü Erkan Alkan, yaptığı konuşmada; Balıkesir’in; tarıma elverişli toprağı, tecrübeli ve çalışkan çiftçileriyle tarımın her dalında söz sahibi illerden biri konumunda olduğunu dile getirdi.

İl Müdürü Alkan; Sürdürülebilir tarımın temelinin, kırsal alanda üretim yapan çiftçilerin bulundukları yerlerde faaliyetlerine devam edebilmelerine, altyapı, eğitim ve sağlık hizmetlerinin karşılanmasına, ekonomik faaliyetlerinin geliştirilmesine, yerel potansiyelin değerlendirilmesine, doğal ve kültürel varlıkların korunmasına bağlı olduğunu belirtti. Tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğu birçok tarımsal ürün ilimizin geniş ve verimli topraklarında yetiştirilmekte olup, Balıkesir tarıma dayalı sanayi yatırımları için önemli fırsatlar sunmaktadır.

İl Müdürü Erkan Alkan konuşmasına “Tarımın bereketlendiği şehir Balıkesir’i, bulunduğu noktadan daha ileriye taşımakla birlikte rekabet edilebilirliği sağlamak ve kaynaklarımızı etkin kullanmak için yeni projelere ihtiyacımız vardır. Balıkesir sahip olduğu gıda, tarım ve hayvancılık potansiyeli ile hedeflenen 2023 vizyonuna en üst seviyede katkı sağlayacak illerden biri konumundadır. İl Müdürlüğü olarak ilimiz vizyonuna katkı sağlayacak projelere Bakanlığımızın da yardımlarıyla desteklemeye hazırız. Bunun içinde, yarın geç olmadan, gün bu gün, vakit proje vaktidir.” şeklinde devam etti.

TOPLANTIDA ÖN PLANA ÇIKAN PROJELER

İl Müdürü Erkan Alkan başkanlığında düzenlenen toplantıya hayvancılık konusunda faaliyet gösteren yetiştirici birlikleri, üretici birlikleri ve kooperatif başkanları katıldı. Birlik ve kooperatif başkanları ile bölge hayvancılığı üzerine karşılıklı bilgi alışverişi ve proje tekliflerinin dile getirilmesi ile devam eden toplantıda Manyas Kelle Peyniri Üretim İşletmesi kurulumu, Arıcılık İşletme Tesisi kurulumu, Damızlık Koç Üretim Tesisi kurulumu ve Balıkesir Kuzusu ile ilgili damızlık koç üretim projesi gibi bölgeye katma değer oluşturacak, markalaşmanın önünü açacak projeler ön plana çıktı.