Şeker Duyurusu Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, şunlar kaydedildi:

Türkiye  Şeker  Fabrikaları  A.Ş.  Genel  Müdürlüğü  tarafından  İl Müdürlüğümüz koordinesinde ilimizde faaliyet gösteren AKS'de (Arıcılık Kayıt Sistemi) kayıtlı ve aktif arıcılık yapan yetiştiricilerimize belirli bir ücret karşılığında Kars Şeker Fabrikasından kristal toz şeker dağıtımı yapılması planlanmaktadır.

Bu kapsamda;

Birlik üyesi olmayan ve Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi yetiştiricilerimiz 17.03.2023 tarihine kadar Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile iletişime geçip başvuru yapmalıdır.

Tarım İl Müdürlüğünden çiftçi kayıt işlemleri duyurusu! Tarım İl Müdürlüğünden çiftçi kayıt işlemleri duyurusu!

Yusufeli Bal Üreticileri Birliğine üye yetiştiricilerimiz 17.03.2023 tarihine kadar Yusufeli Bal Üreticileri Birliği ile iletişime geçip başvuru yapmalıdır.

Aktif kovan sayısı başına alınabilecek toz şeker miktarı Türkiye  Şeker  Fabrikaları  A.Ş.  Genel  Müdürlüğü  tarafından 4 (dört) kg olarak belirlenmiştir. Dağıtım 50 kg'lık paketler halinde olacağından 50 ve katları olarak hesaplamalar yapılarak Birliklere yetiştiricilerin alabileceği çuval miktarları iletilmiştir.

17.02.2023 tarihli Arıcılık Kayıt Sistemi verileri baz alınmıştır. Sonraki arılıkta olabilecek değişiklikler (artış/azalış) değerlendirmeye alınmayacaktır.

12 ve altı aktif arılı kovana sahip olan yetiştiricilerimiz toz şeker dağıtımından faydalanamayacaktır. 13 ve üstü aktif arılı kovana sahip olan yetiştiricilerimiz toz şeker dağıtımından faydalanacaktır.

17.03.2023 tarihinden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Türkiye  Şeker  Fabrikaları  A.Ş.  Genel  Müdürlüğü  tarafından kg fiyatı 16.20+KDV olarak belirlenmiş olup, bu fiyata nakliye ve işçilik giderleri dahil değildir. Yatırılacak olan tutarı Birliklerden öğrenebilirsiniz. Para yatırırken açıklama bölümüne Arıcının T.C. Kimlik Numarası, ilçesi ve köyünü yazmalıdır. Eksik veya hatalı girilen bilgilerden kişi kendisi sorumludur."