ÇKS başvurusu yapan çiftçilere önemli bir uyarı geldi. 2023 üretim yılı ÇKS'ye başvuru yapan çiftçilerin, tarım arazileri üzerindeki üretim bilgisi güncelleme süresi 8 Mayıs'ta sona ererken, bu tarihten sonra herhangi bir sebeple beyan edilen ürün dışında farklı bir ekiliş yapan çiftçilerin, bu durumu bulundukları tarım ilçe müdürlüklerine mutlaka bildirmeleri gerekiyor. 

ARAZİ KONTROLLERİNDE UYGUN GÖRÜLMESİ HALİNDE ÇKS ÜRÜN DEĞİŞİKLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tarım Bakanlığı projeleri onayladı Aydın’da meralar ıslah edilecek! Tarım Bakanlığı projeleri onayladı Aydın’da meralar ıslah edilecek!

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda, ÇKS başvurusu sonrası yapılan farklı ekilişlerin mutlaka tarım ilçe müdürlüklerine bildirilmesi istenerek, şunlar kaydedildi:

"2023 üretim yılı için ÇKS'ye başvuru yapan çiftçilerimizin, tarım arazileri üzerindeki üretim bilgisi güncelleme süresi 8 Mayıs 2023 tarihinde sona ermiştir. Herhangi bir sebeple beyan edilen ürün dışında, farklı bir ekiliş yapılması halinde üreticilerimiz bu durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. Yapılacak arazi(ekiliş) tespitleri sonucu uygun görülmesi halinde ürün değişikliği gerçekleştirilecektir. Çiftçilerimize önemle duyurulur.