Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2022 yılında kuraklıktan etkilenen çiftçinin zararının karşılanması için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünden bütçe talep etti. Kuraklıktan dolayı verim kaybı yaşayan çiftçilerin icmalleri İl Müdürlüğünün web sayfasında yayınlanırken, bütçenin gelmesi durumunda listedeki çiftçilere gerekli ödemeler yapılacak.

şırnak kuraklık

Merkez ilçe, İdil, Güçlü Konak, Silopi ve Cizre ilçelerine yönelik yayınlanan icmallerde toplam 14 bin 786 çiftçinin kuraklıktan dolayı verim kaybı yaşadığı belirlendi.

ÖDEMELERİN YAPILACAĞI HENÜZ KESİN DEĞİL

Verim kaybı ile ilgili zararın karşılanması için Cumhurbaşkanlığından bütçe talep edilirken, bütçe talebinin uygun görülüp görülmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Bundan dolayı askıya çıkan icmallerin karşılığı olarak çiftçiye bir ödemenin yapılıp yapılmayacağı şimdilik kesin değil. Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün, icmallerle ilgili yayınladığı duyuruda da şunlar kaydedildi: “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünden icmalde belirtilen miktarda bütçe talep edilecek olup, uygun görülmesi halinde icmaldeki miktarlar listelerde belirtilen kişilere ödenecektir” denildi.