ÖZEL HABER/ Gübretaş Genel Müdürü kim olacak? Şükrü Kutlu'nun görevden ayrılmasıyla birlikte 6 aydır vekâleten yürütülen Gübretaş Genel Müdürlüğü'ne atanacak ismin belli olduğu konuşuluyor. Kulislerde konuşulan iddialara göre geçmişte Cine 5 ve El Cezire'de yöneticilik yapan ve şu anda Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olan İbrahim Yumaklı'nın Gübretaş Genel Müdürlüğü'ne getirileceği kaydediliyor.

İbrahim Yumaklı'nın, aynı zamanda Gübretaş'ın NEGMAR'daki ortağı olan Mehmet Koç'un İcra Kurulu Başkanı olduğu Girişimci İşadamları Vakfı'nın İcra Kurulu Üyesi ve Tanıtım ve Medya İlişkileri Konseyi Başkanı olması yapılması beklenen bu atamayı önemli kılıyor.

İSTANBULLİNES FERİBOTLARI DURDURULMUŞTU

Bilindiği üzere NEGMAR'daki ortaklıktan dolayı Mehmet Koç ile Gübretaş arasında uzun bir süredir büyük bir anlaşmazlık yaşanıyor. Bu anlaşmazlıktan dolayı da en son Eskihisar Topçular arasında taşımacılık yapan İstanbullines feribotları durdurulmuştu.

İstanbullines, NEGMAR'a ait bir şirket. NEGMAR'ın da yüzde 40'ı Gübretaş'a, yüzde 40'ı Suudi Nesma Grubu'na ve yüzde 20'si de Mehmet Koç'a ait.

İstanbullines feribotlarının, Mehmet Koç ile Gübretaş arasındaki tahsilat paylaşımında yaşanan sıkıntıdan dolayı durdurulduğu belirtilirken, daha sonra varılan anlaşma ile feribotlar, Kurban Bayramı öncesinde yeniden çalışmaya başlamıştı. Feribotların kısa süreli de olsa çalışmaması Gübretaş'a ciddi bir zarar yazmıştı.

ANLAŞMAZLIĞIN TEMELİNDE LİMAN KİRASI MI VAR?

Diğer yandan Gübretaş ile Mehmet Koç arasındaki tahsilat sorununun liman gelirlerinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Tarım Kredi'nin limanlarda bir ortaklığı bulunmazken, yüzde 66'sı Mehmet Koç'a ve yüzde 34'ü de Suudi Nesma Grubu'na ait. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin bir önceki Genel Müdürü İrfan Güvendi döneminde limandan kaynaklanan kira gelirlerinin Mehmet Koç'a ödenmediği ve bundan dolayı da Koç'un Gübretaş'ın İstanbullines'taki gelirlerine el koyduğu ifade ediliyor. Gübretaş'ın da bundan dolayı feribotları durdurmak zorunda kaldığı belirtilmişti.

Böyle bir süreçte Gübretaş Genel Müdürlüğü'ne, Mehmet Koç'un İcra Kurulu Başkanı olduğu Girişimci İşadamları Vakfı'nda birlikte çalıştığı bir ismin atanacak olması dikkat çekti.