Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, ülke hayvancılığını bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Üreticiyi korumak için regülasyon görevi bulunan Et ve Süt Kurumu, son dönemde adeta yerli üreticiyi bitirmek için ithalat kurumu haline getirildi. Sözde et fiyatlarını düşürmek için Avrupa’dan canlı hayvan ve karkas et ithalatı yapan Et ve Süt Kurumu, Güney Amerika’dan da yeni ithalatlar için hazırlıkları yapmaya başladı.

kayhan_taylan

GENEL MÜDÜR VE BAKANIN BAŞDANIŞMANI GÜNEY AMERİKA’YA 10 GÜNLÜĞÜNE ET İTHALAT GEZİSİNE ÇIKTI!

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın başdanışmanı ve Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Mücahid Taylan’ın canlı hayvan ve et ithalatı için Güney Amerika’ya gittiği ortaya çıktı. Kayhan ve Taylan’ın yaklaşık 10 gündür Güney Amerika’da bulunduğu kaydedilirken, bu ikilinin önümüzdeki hafta Türkiye’ye dönecekleri belirtiliyor.

BAŞDANIŞMAN İLE İLGİLİ AĞIR İDDİALARIN GÜNDEME GELMEYE BAŞLADI!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın başdanışmanı ve ESK Yönetim Kurulu üyesi Mücahid Taylan ile ilgili rant iddialarının gündeme geldiği bir dönemde Kayhan ve Taylan’ın ithalat için günlerce Güney Amerika’da bulunması dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bakan Yumaklı’nın başdanışmanı Mücahid Taylan ile ilgili çeşitli iddiaları gündeme getirerek, Taylan’ın et ithalatında aktif rol aldığını ve Macaristan’da ESK’nın ithalat yaptığı bir firma ile ilgili iş ortaklığına yönelik iddialar bulunduğunu belirterek, Bakan Yumaklı ile başdanışman Taylan’ın açıklama yapması gerektiğini kaydetmişti.

ESK’NIN KAPALI DEVRE İTHALATI ŞAİBE VE RANT İDDİALARINI GÜNDEME GETİRİYOR!

Diğer yandan ESK’nın sözde et fiyatlarını düşürmek için Avrupa ülkelerinden yaptığı canlı hayvan ve et ithalatının kapalı devre yapması, yapılan ithalatla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. ESK, Polonya, Macaristan, Fransa ve Çek Cumhuriyetinden canlı hayvan ve et ithalatı yaparken, bu ülkelerden yapılan ithalatlarda firma bağlantıları ile ilgili farklı iddialar gündeme gelirken, ithal edilen etlerin Türkiye’de kimlere nasıl satıldığı ile ilgili de kamuoyuna hiçbir bilgi verilmiyor.

Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı! Yem fiyatlarına zam geldi! Besi yemi 9 lira, süt yemi 5 lira arttı!

TÜRKİYE YÜZYILI SÜREKLİ İTHAL EDEREK Mİ ÜRETİCİNİN YÜZYILI YAPILACAK?

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve Yönetim Kurulu üyesi Mücahid Taylan’ın et ithalatı için Güney Amerika’ya giderek günlerce Brezilya ve Uruguay’da kalması akıllara Bakan Yumaklı’nın ‘Türkiye Yüzyılını üreticinin yüzyılı yapacağız’ açıklamalarını getirdi. Bakan Yumaklı’nın bir taraftan yerli üretimle ilgili açıklama yaparken diğer taraftan hayvancılıkta yerli üretime büyük darbe vuran et ithalatı ile ilgili olarak başdanışmanını ve ESK Genel Müdürünü Güney Amerika’ya göndermesi yaşanan samimiyetsizliği ortaya koyuyor.