Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün yaptığı yazılı açıklama ile "Tarım ve Orman Bakanlığı gen kaynaklarımızı koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak yerel bitkilere ait yaklaşık 115 bin tohumu gen bankalarında muhafaza ediyor. Gen bankalarında korunmak maksadıyla çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından ise 1.000’i aşkın bitki tohumu bağışlandı" dedi. 

Süt üreticisinin dört gözle süt fiyatlarıyla ilgili açıklama beklediği bir gün tohumla ilgili güncel olmayan bir açıklama yapılması dikkat çekerken, "Gündem boş kalmasın süt üreticisine tohum haberi!' eleştirilerini gündeme getirdi. 

Süt üreticisinin süt fiyatlarıyla açıklama beklediği bir gün Pakdemirli, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Tohum Gen Bankalarını yerel gen kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurduklarının altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli “İzmir’de bulunan Ulusal Gen Bankası ile Ankara’da bulunan Türkiye Tohum Gen Bankası’nda uluslararası gen bankası standartları doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Yerel çeşitlerin, kültür bitkilerinin, bunların yabani akrabalarının ve endemik bitkilerin dokümantasyonu, muhafazası, üretim yenilemesi ve karekterizasyonu konularında faaliyetler yürütüyoruz” dedi.